0

Т реньорът Николай Костов направи неофициален дебют при повторното си завръщане начело на Левски. "Сините" победиха с 2:1 Пирин в учебна игра днес, провела се на основния терен на "Георги Аспарухов". Костов говори след края на срещата пред журналистите и обясни видяното в срещата с "орлетата", а също така коментира и предстоящата селекция на "Герена".

Костов подчерта, че трансферите няма да се решават еднолично, а целият щаб и ръководство ще коментират евентуални бъдещи входящи сделки.

„Не съм очаквал много днес по обясними причини. Доволен съм от дисциплината, старанието. Добихме информация за нас относно качествата на играчите. Видяхме в игрови ритъм как изглежда един отбор, тъй като работим по някои елементи за нашата философията. Мисля, че съм доволен и това беше контрола, към която не съм имал големи очаквания към играчите. Играхме в смесен състав, в който имаше баланс между млади и опитни играчи. Общо взето съм доволен, резултатът нямаше значение“, започна новият треньор на столичани, цитиран от Gong.bg.

„Не съм водил още разговор с играчите, излизам пред вас първо. Стараха се достатъчно. Ще се опитаме да влезем максимално добре в шампионата. Има неща, върху които трябва да работим, но не мога да ги обяснявам тук, тъй като са сериозни детайли във футболната игра. Постоянно работим и ползваме видео, с което да работим над елементите от играта при владение на топката особено. Подготовката е за това да се подготвим и да сме максимално добри в първия мач“.

„Доволен съм от младите, очаквах даже да има разминавания, но имаше 2-3 момчета, които играха с леко колебание, то е ясно защо. Всеки иска да се покаже, те си чакат шанса. Има млади, които се представиха добре, но няма да назовавам имена“, подчерта Костов.

„Селекцията е интересна за всички и за нашите фенове. Работим по въпроса. Няма да има играчи, които просто да бъдат взети така и без да са гледани максимално добре. Трябва да могат да се нагодят с останалите, работим по селекцията. Еднолични решения няма да се взимат относно привличането на нови играчи“, заключи Николай Костов.