0

С елекционерът на българския национален отбор за младежи до 21 години Александър Димитров похвали представянето на младите "трикольори" при победата с 1:0 в гостуването срещу Полша от Европейските квалификации. 

Гол на Марин Петков през второто полувреме остави България на трето място в класирането, на три точки след лидера Полша. Двата отбора отново ще играят един срещу друг през септември в София.

"Всички положихме много работа. Винаги съм казвал, че е огромно удоволствие да работя с тези момчета. Има доверие между нас. Те дадоха максимума от своите възможности. Всички видяха, че техните възможности са големи и заслужават много повече от това, което получават към момента. Имаше много бягане и взаимопомощ. Направиха го, като показаха класа и самочувствие. 

Дойдохме на едно уникално съоръжение, каквото няма в България. Имах притеснения, че може да се пренавият и да не се отрази добре на играчите. Този отбор е направен от първия квалификационен мач и израства с всеки един двубой. Благодарение на тяхната отдаденост в тренировъчния процес бързо се върнаха на това ниво, на което бяха. От мача с Естония надградихме още повече. Радвам се, че трудът на футболистите се възнагради", коментира Димитров пред Диема Спорт.