0

П ропуснатите три точки срещу Локомотив 1929 (София) бяха много важни за Пирин (Благоевград), тюхкаше се треньорът на "орлетата" Иво Тренчев. 

Домакините водеха до самия край, но Калоян Кръстев вкара в шестата минута на добавеното време за крайното 1:1.

Пирин е 14-и в класирането на efbet Лига с 16 точки и три повече от Ботев (Враца), който играе  срещу Лудогорец.

"Почти не дадохме шансове на отбора на Локомотив, но така се случи, че ни вкараха в последната минута. 

Бяха адски важни за нас тези три точки и имахме огромното желание да го спечелим. Приемаме го като резултат и продължаваме напред", каза той за Диема Спорт.

"Стилът на Локомотив е труден за преодоляване. Имахме обаче положения за гол, особено през първото полувреме. 

В края се задоволихме да пазим резултата и бяхме само на една минута от три точки. Получи се рикошет, който заблуди вратаря. Случва се, има го във футбола.

Кофти е да го приемем, но някой път ще се случи ние да вкараме в последната минута. Момчетата заслужават да им свалим шапка за това, което правят в толкова сложни времена за Пирин", обобщи Тренчев, който е играл и с екипа на Локомотив София, освен с тези на другите софийски клубове ЦСКА, Левски и Славия.

Колегата му от столичните „железничар“ Данило Дончич не скри радостта си от спечелената точка при гостуването на Пирин с гол в добавеното време на Калоян Кръстев. 

"В Благоевград винаги се играе трудно, играят здраво вкъщи. Започнахме добре, изпуснахме 2-3 чисти положения и ни вкараха страхотен гол с удар отдалеч. 

През второто полувреме контролирахме мача и се радваме, че във втори пореден мач вкарваме гол в края и взимаме точка.

Липсва ни креативност в нападение. Трябва да работим по този компонент. Създаваме положения, но не успяваме да вкараме първи гол, а най-тежко във футбола е когато гониш в резултата.

Равенството с Левски в миналия кръг ни повдигна самочувствието, защото момчетата видяха, че могат да играят срещу един гранд", коментира Дончич пред "Диема  Спорт".

Източник: БТА