0

Д нес в Казанлък ще е празник – идва шампионът Лудогорец, който ще се изправи срещу Розова долина в мач от 1/16-финалите за Купата на България. По този повод вестник „Мач Телеграф“ се свърза с треньора на “розите” Атанас Апостолов.

„Силно се надявам да се получи един истински празник за град Казанлък. Искам всички да се насладим на този двубой, а защо не и да се случи чудото и да отстраним Лудогорец. Ако това стане, наистина ще бъде едно чудо. Но във футбола се случвало всичко така, че със сигурност има доза оптимизъм и позитивизъм в целия отбор”, коментира Апостолов.

“Очакваме с нетърпение срещата и се надяваме всички да останат доволни хората. Определено всеки един отбор има силни и слаби страни, но при шампионите силните страни са в изобилие. Слабостите им са съвсем малко, но и те допускат грешки. Имаме стратегия как да се развие мача и какво да търсим. Надявам се плановете ни да сработят и да успеем да ги затрудним максимално. Дано мача да се развие в наша полза, но всичко това ще стане ясно след първия съдийски сигнал. Тогава ще видим дали реалността ще бъде такава или ще бъде друга“, започна той.

„Опредено ние сме в ролята на аутсайдер. Не знам дали това е положително или не, но със сигурност от такъв мач можем да извлечем само позитиви. Това ще бъде ценен опит за всеки от отбора. Дано този опит помогне на тима да израсне и да постигне целите, които сме си поставили в първенството. Наясно съм със състава, дано всички са здрави. Ще има доза притеснение в момчетата, защото по-голямата част от тях са млади. Може би ще има лека скованост и припряност в тях въпреки, че по-опитните говорят с по-младите и им обясняват някои тънкости. В такива срещи може на някой от тях да им изгрее звездата и да ги забележат в професионалния футбол“, добави Апостолов.

„Почти съм убеден, че ще има нотка на подценяване от страна на Лудогорец. Не вярвам обаче то да е огромно. Те са професионалисти и мисля, че то ще бъде съвсем леко. Генерално погледнато развитието на Розова долина върви в правилната посока. Момчетата показват сериозен потенциал и вътрешно ние сме си поставили цели, които следваме. Не са поставени от ръководството, а между треньорите и играчите.

Една малка стъпка ни остава да атакуваме професионалният футбол и защо не скоро да влезем във Втора лига. Очакваме между 3000 и 5000 души да ни подкрепят. Седящите места вече се изчерпаха, а те са 2000, останаха места само за правостоящи. Ако срещата беше събота или неделя си мисля, че можеше и по-пълен да е стадиона“, завърши той.