0

Ц СКА 1948 се справи без особени проблеми с казахстанския елитен тим Аксу и го победи с 4:1. Армейците доминираха през по-голямата част от срещата и вкара попадения чрез трима различни футболисти, отчете БТА.

Столичани откриха резултата в 13-ата минута чрез Александър Колев. Той се възползва от изпусната от вратаря на казахстанския отбор топка и я прати в мрежата. Само след три минути червените можеха да удвоят, след като Бирсент Карагарен проби и подаде отново към Колев. Снажният таран отклони топката с глава, но не и във вратата.

В 17-ата минута нигерийският бранител на Аксу (Казахстан) Фрайдей Обилор си вкара автогол, след като при подаване на Марио Топузов от ляво не успя да се ориентира.

"Червените", играли с бяло този път, продължиха да доминира и до края на първата част пропуснаха чрез Педриньо и Карагарен.

След един час игра дойде ред и на Карагарен да се разпише, този път след комбинация с Карлос Охене.

В 71-ата минута Аксу намали с късметлийски рикошет, който литна титулярния вратаря Даниел Наумов, който влезе на полувремето. След многото смени се наложи Наумов да спасява още едно положение, а пет минути преди края Радослав Кирилов пропусна да отбележи четвърти гол за ЦСКА 1948.

Но малко преди края се реваншира и то със стил: Георги Русев в 88-ата минута подаде на Радослав Кирилов, а националът се извъртя и със странична ножица от десетина метра прати топката в мрежата.

Стартов състав на ЦСКА 1948: Генадий Ганев, Лазар Марин, Борислав Вакадинов, Симеон Петров, Реян Даскалов, Карлос Охене, Октавио Мантека, Марио Топузов, Бирсент Карагарен, Александър Колев.

Контролни футболни срещи на български отбори, играни днес:  
Септември (София) - Динамо II (Тбилиси, Грузия)         0:1 
Вихрен (Сандански) - Дунав (Русе)                       3:1 
Беласица (Петрич) - Струмска слава (Радомир)            3:0 
Спортист (Своге) - Миньор (Перник)                      1:1 
Локомотив Сф (София) - Металист (Харков, Украйна)       1:0 
Пирин (Благоевград) - Ботев (Враца)                     2:0  
Литекс (Ловеч) - Витоша (Бистрица)                      2:0 
Септември (София) - Навбахор (Узбекистан)               2:4 
Монтана - Самгурали (Грузия)                            2:4 
Левски (София) - Джохор (Малайзия)                      прекратена в 53-а минута при 0:1 
Лудогорец (Разград) - Динамо (Тбилиси, Грузия)          2:1   
ФК ЦСКА 1948 (София) - Аксу (Казахстан)                 4:1