0

Т реньорът на Арда Александър Тунчев признава, че събитията с промените в датата за баража за определяне на последния участник в Лига на конференциите влияят на неговия отбор. В крайна сметка той приема фактите без изненада предвид цялостната конюктура в родния футбол. Специалистът говори за в. „Мач Телеграф“ преди вчерашната тренировка на тима си. Освен предстоящия мач с Левски той направи и кратка равносметка на сезона, който Арда изпраща.

- Г-н Тунчев, защо се стигна до драмата около датата за баража?

- Не е моя работа, но със сигурност искам да ви кажа, че договорите с нашите футболисти не са подписвани с по-къс срок, за да се пестят пари. В крайна сметка датите са били съгласувани с футболния съюз. Впоследствие се оказва, че някои срокове не могат да бъдат спазени, за да разчитаме на Тетах и Ласана на 11-и юни. Не е лесно да им се издадат нови лични карти. Имаше уверение, че мачът ще е на 10-и от доста време насам, но... знаете как е в България. Важното е в Левски да са отпочинали. Съобразяваме се с решенията и ще играем, с който може.

- Все пак има ли вариант тези футболисти да бъдат на разположение?

- Прави се всичко възможно. Дано се получи, но няма много време. Трябва да се знае, че те са преотстъпени при нас още през лятото и договорите са правени в съответствие с датите от футболния съюз. Митингите в София няма как да ги предвидим, а освен това аз не съм разбрал какви точно мероприятия ще има утре (б. р. - днес). Вижте, ние сме концентрирани върху работата си на терена. Пак казвам, ще играем с тези, с които може според правилата и ще се борим до последно. В крайна сметка участието ни в този бараж е бонус за целия клуб и е доказателство за сериозната работа, която свършихме през сезона.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"