0

Ц СКА 1948 се наложи над Левски с 1:0 на стадион "Витоша" в Бистрица в последен двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. 

„Сините“ доминираха на терена, като на два пъти нацелиха и гредите, но отново бяха безпомощни ред гола. След страхотна тупалка от 30-ина метра на Педриньо в 59-ата минута пък отборът на ЦСКА 1948 се поздрави и с крайния успех.

Антонио Вутов получи директен червен картон в 80-ата минута, като остави „червените“ с човек по-малко на терена до края на двубоя. Той бе изгонен за опасна игра срещу вратаря на Левски  Пламен Андреев.

След този успех ЦСКА 1948 събра актив от 26 точки, заемайки 6-о място в efbet Лига. Левски пък остава на 5-а позиция с 27, на точка от днешния си опонент, който е с два изиграни мача по-малко.

Левски създаде най-доброто положение за гол през първата част. В 40-ата минута Джавад Ел Джемили стреля извън наказателното поле и Даниел Наумов отрази удара, но топката попадна в Марин Петков. Той опита да вкара на добавка, но удари греда. 

ЦСКА 1948 бе близо до гол след половин час игра, когато Симеон Петров надскочи Хосе Кордоба при центриране и стреля, но топката премина покрай страничната греда. Георги Русев пък се откъсна два пъти сам срещу вратаря Пламен Андреев и в двата случая беше спрян със засади.

Първото положение за второто полувреме бе за Левски. Асими Фадига овладя топката по дясното крило, дриблира към центъра и стреля от далечно разстояние, но ударът бе твърде слаб и бе уловен с лекота от Наумов. ЦСКА 1948 отговори с идентична ситуация, но и с гол. В 59-ата минута Педриньо опита диагонален удар от далеч и го изпълни по перфектен начин, изпращайки топката в ъгъла за 1:0.

Левски отговори с красива атака отляво. Ел Джемили финтира съперник и изведе по крилото Цунами, който центрира по земя и намери Патрик-Габриел Галчев на далечна греда. Ударът на българския национал обаче беше неточен.

ЦСКА 1948 остана с човек по-малко в 80-ата минута. Юношата на "сините" Антонио Вутов ритна Пламен Андреев в лицето в борба за топка и бе изгонен от игра след видеопреглед.

Левски създаде положение само пет минути по-късно, след като Ел Джемили подаде на Галчев зад гърба на отбраната и той намери Роналдо на чиста позиция край дузпата, но бразилецът стреля покрай вратата.

Това бе последното чисто положение в мача и ЦСКА 1948 спечели двубоя срещу Левски с 1:0.