0

С лед като стана ясно, че ЦСКА и АИК не могат да се разберат за трансферната сума на тарана Йоанис Питас - „червените“ дават 1 млн. евро, а шведите искат 2 млн. евро, парите се оказват проблем и за друг от желаните нападатели – Мартин Минчев. 

Настоящият му клуб Ризеспор е непреклонен и очаква поне 1,5 млн. евро за родния национал, докато и тук ЦСКА е приготвил милион от европейската валута, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Тоест ръководството на „червените“ е смятало, че ще може да привлече Питас и Минчев срещу общо 2 млн. евро и по този начин да си реши проблемите в атака, но за да се случи това, сумата ще трябва да е по-голяма.

Мартин Минчев е направил отлично впечатление на треньора Томислав Стипич, който е гледал негови видеа. 23-годишният футболист може да играе и като крило, и като централен нападател. Юношата на Черно море стана шампион на Чехия с гранда Спарта Прага, след което премина в турския Ризеспор. 

Той обаче не направи много силен сезон, вкарвайки само 3 гола. Минчев има договор с клуба си за още 2 години – до 2026 г., а Transfermarkt го оценява на 1,8 млн. евро. Приблизителна сума му искат и от Ризеспор.

Към днешна дата ЦСКА има само един класически централен нападател – завърналия се след престой в Дженоа Йоан Борносузов, който взе ембелматичния номер 9.