0

"Изключително добре работим с органите на реда. Организацията на една международна футболна среща е от изключително голямо значение, защото може да се стигне до дългосрочни неблагоприятни последици", обяви изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов. "За резервните стадиони може да се правят изключения. УЕФА може да прати мача и на стадиона в Царско село", продължи той. 

"Разговорите започват доста преди нейното провеждане. Обсъждат се ситуациите. Цялата тази ситуация се предава на администратора на квалификациите УЕФА. Там също прави анализ на риска. Администраторът е този, който решава. Има цяла структура, която се занимава с футболните срещи. Тя събира информация от нас, всичко това се изпраща там. На база анализа те взимат решенията. Футболът стана една доста подробна регламентирана дейност. Ще обясним на колегите от Унгарската федерация, знам, че ще разберат ситуацията и вярвам, че те ще се убедят в правилните ни действия", продължи Попов.

„Нека се съсредоточим върху подготовката и провеждането на футболната среща. Да си припомним думите на кмета на Кърджали, че националният отбор трябва да обединява българите и да дадем възможност на тези момчета, които ще излязат с националната фланелка да дадат най-доброто от себе си", каза още изпълнителният директор. 

„Разград е коментиран неофициално между нас, но ние не сме изразявали никаква позиция къде да изиграем мача. Решението е на администрацията на УЕФА. УЕФА всичко може да каже", завърши той.

"Ако има петно върху българския футбол, цялата тази промяна се случи заради препоръки на УЕФА. Не може ние да се чувстваме виновни“, заяви заместникът му Христо Запрянов.