0

М инистърът на младежта и спорта Радостин Василев разкри, че от УЕФА е постъпил сигнал за съмнителен мач от Първа лига. Той е бил разследван в средата на месец май. 

Василев не пожела да сподели имената на замесените отбори, но каза, че последствията могат да бъдат много сериозни.

„От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни.

Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят за него и това доведе до оранжевата нота за този мач“, каза Василев пред bTV.

Министърът на младежта и спорта коментира и появилите се снимки на Борислав Михайлов със считания за бащата на черното тото Дан Тан. Той заяви, че президентът на БФС е на дъното по репутационна скала в държавата.

"Това е нещо нормално. Мисля, че г-н Борислав Михайлов е на дъното по репутационна скала в държавата. Само в България такива снимки се подминават с лека ръка. На други места щяха да последват оставки и разследвания. Не желая да се срещам с Борислав Михайлов", добави Радостин Василев.

Министърът Василев заяви, че България ще проектира нов национален стадион през 2023 година.

"България остава последната държава на Балканския полуостров със стадион в толкова тежко, изключително компромисно състояние", коментира Василев, на когото бе зададен въпрос "до кога така"?

"До 2023 г. Догодина екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил много сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това, който помоли за специална 4-годишна програма по проект“, добави той.

„Провели сме разговори с главния архитект. Няма особено голям избор във възможностите за място на новия национален стадион. Ще го направим след широко обществено обсъждане. Вариантите са няколко. Единият е летище София, другият е изходът за Пловдив срещу резиденция „Врана“, а третият е Обеля-Люлин“, продължи спортният министър.

„Най-добър хоризонт има този за пътя за Пловдив срещу резиденцията. Там се намира огромен държавен имот, който с определени подобрения на инфраструктурата, може да стане страхотен национален стадион. Догодина проектираме", каза още Радостин Василев.