0

Лудогорец загуби с 0:3 срещу Ференцварош в контрола, играна в Куфщайн, Австрия.

Още в първата минута Бърнард Текпетей стреля в аут, а близо четвърт час по-късно отново той шутира неточно към вратата на унгарския шампион.

В 25-ата минута Мануел Шоу подаде за Текпетей и последва още един слаб удар на ганаеца към вратата на Ференцварош.

Отборът от Будапеща започна по-добре след почивката и в 53-ата минута поведе. Адама Траоре проби по крилото и центрира, вратарят Симон Слуга отби, но топката стигна до Маркиньос и бившият футболист на Ботев Пловдив отблизо се разписа в мрежата на Лудогорец.  

В 77-ата минута удар на Матиас Тисера беше блокиран, а три минути след това Шоу не успя да попречи на Маркиньос да подаде за Хенри Уинго, реализирал втори гол във вратата на състава от Разград.

В последните секунди на двубоя Уинго с шут от над 25 метра оформи класическия успех в полза на унгарците.

В неделя българският шампион ще играе нова контрола – срещу  германския Нюрнберг.

"Допуснахме гол и не вкарахме такъв. Доволен съм от първото полувреме, можехме да реализираме“, отбеляза словенският треньор на Лудогорец Анте Шимунджа.

„Контролирахме мача. Трябва да гледаме първата част и да се учим от втората, когато бяхме изморени. Хубаво е, че някои играха 70 минути. 

Не сме доволни от поражението, но това е ситуацията. Имаме още 10-12 дни да работим. Каули Оливейра не е играл от април, а Ихинио Марин не беше на титулярната си позиция. 

Ференцварош е добър отбор, но ние можем да вдигнем нашето ниво. Възможно е да играем срещу такъв противник в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига. 

Утре срещу Нюрнберг няма да бъде същото. Очаквам контрол, кураж и идеи", пожела си Шимунджа.

Стартов състав на Лудогорец: Симон Слуга, Дени Групер, Георги Терзиев, Оливие Вердон, Жан Карничник, Мануел Шоу, Иван Йорданов, Бърнард Текпетей, Каули Оливейра, Ихинио Марин, Игор Тиаго.