0

Ц СКА победи минимално новака в елита Крумовград с 1:0 на стадион "Българска армия". Победното попадение вкара плеймейкърът Тобиас Хайнц с ефектна странична ножица в средата на първото полувреме.

Дебют за отбора на Саша Илич направи последното попълнение на "червените" Данило Асприля, който влезе след почивката, а като титуляр започна новият таран Матиас Фаетон.

ЦСКА наложи силен натиск още от самото начало, като логично стигна до откриване на резултата в 24-ата минута. Тогава Санянг центрира отдясно, а Тобиас Хайнц с красива странична ножица прати топката в десния ъгъл на вратаря Янко Георгиев.

Защитникът Енес Махмутович се контузи след половин час игра, като получи разтежение на десния крак, заради което вероятно ще пропусне първия мач с румънския Сепси в Лигата на конференциите. Той бе заменен от колумбиеца Браян Кордоба, който също дебютира за "червените", пише БТА.

ЦСКА надигра Крумовград с великолепен гол на Хайнц
ЦСКА Крумовград ЦСКА Крумовград ЦСКА Крумовград
27

В 38-ата минута Матиас Фаетон излезе на добра позиция, но ударът му бе париран от Георгиев.

На почивката Амос Юга от състава на домакините също бе заменен принудително от Станислав Шопов, тъй като се е оплакал от лека травма.

Гостите от Крумовград стигнаха до едно-две разбърквания пред вратата на Густаво Бусато след почивката, но силите им не стигнаха за повече.

В 83-ата минута резервите на "червените" Папазов и Шопов комбинираха добре, но ударът на последния бе спасен от вратаря на Крумовград.

С трите точки ЦСКА се изкачи временно в класирането до второ място, а Крумовград остава трети, но със сигурност ще се смъкне по-надолу в подреждането.

Тимът на Сашо Илич ще бъде домакин идния четвъртък на Сепси в Лигата на конференциите, а мачът от третия кръг срещу Етър е отложен заради реванша срещу румънците няколко дни по-късно.