0

П редставителният отбор, ветерани, служители и привърженици на Левски се събраха на "Могилката", където е основан клубът преди 110 години. Собственикът Наско Сираков не присъстваше, но там беше изпълнителният директор Даниел Боримиров.

Николай Михайлов, Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Илиян Стефанов и останалите "сини" играчи се изредиха да поднесат цветя на историческото за левскарите място.

Първи на сцената излезе Илия Христов, председател на сдружение "Сини Сърца". След това имаше тържествен водосвет. После режисьорът Олег Ковачев изнесе емоционална реч, в която засвидетелства любовта си към "сините". "110 години един клуб съществува - най-големият, най-хубавият, най-почитаният", каза пък клубната легенда Емил Спасов.

Един от емблематичните фенове на Левски - Петър Димитров, държа традиционната си реч. Той разказа за открит бюст на Васил Левски от първия стадион на "сините".

"Синя" България поднесе цветя на Могилката
Левски поднесе цветя на Могилката Левски поднесе цветя на Могилката Левски поднесе цветя на Могилката
25

"Когато го видях, се разтреперих и нататък нещата придобиха своя нормален развой. Предали са бюста във вторични суровини, но след това го видяхме и сега този бюст е в Националния исторически музей. И нека всеки левскар, който отиде и го види, да знае, че това е онази реликва от първия ни стадион", сподели Димитров, след което бяха показани и снимки на бюста, открит от "Левски на левскарите".

Празникът ще продължи на стадион "Георги Аспарухов", където има ден на отворените врати, срещи с футболисти, автографи, много изненади и кулминация с празничен концерт. В 5-часовото шоу ще участват Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа.