0

У жасяваща загуба с 0:5 записа националният отбор на България при гостуването си на Северна Ирландия в Белфаст в мач от Група 3 на Лига C от турнира Лига на нациите. 

Айзък Прайс даде аванс на домакините в 15-ата минута, когато получи топката на чиста позиция от Дион Чарлс, който елиминира Живко Атанасов. 

В 29-ата минута Прайс вкара втори гол, след като Броуди Спенсър направи силен пробив по лявото крило и подаде към вътрешността на наказателното поле. 

Само три минути по-късно Спенсър преодоля Виктор Попов и стреля силно по земя, като топката рикошира в десния страничен стълб, удари се в гърба на Димитър Митов и влезе в мрежата му. 

Минута преди края на първата част Кирил Десподов пропусна дузпа, пращайки топката в напречната греда. 

Тежка загуба за България в Белфаст
Северна Ирландия vs България Северна Ирландия vs България Северна Ирландия vs България
38

Айзък Прайс оформи своя хеттрик в 81-ата минута, когато получи топката малко зад дъгата на наказателното поле и със силен удар я прати в горния ляв ъгъл на вратата на "лъвовете".

Джош Макгенис реализира пети гол за Северна Ирландия в 89-ата минута, когато получи топката от Пол Смит и със силен удар също записа името си сред голмайсторите.

С победата Северна Ирландия излезе начело в групата с 2 победи и 7 точки и равенството 1:1 между Беларус и Люксембург. Нашите са трети с 5, с точка зад Беларус. Люксембург е последен с 2 точки. 

Следващият мач на България в Лигата на нациите е на 15 ноември като гост на Люксембург, докато за Северна Ирландия престои домакинство на Беларус.