0

Ч уждестранният легион на Царско село победи Пирин в Благоевград  с 2:0 и направи нова крачка към спасението. Головете реализираха Лукас Мартинс и Венци Христов, като с този успех „царете“ събраха 19 точки и се доближиха на 3 от предпоследния Ботев Вр. Както е известно, 13-ият в Първа лига играе бараж с 4-ия във Втора лига. Но феновете в Благоевград  видяха не само победа на Царско село, но и чадър с Мерилин Монро, който операторите на „Диема“ хванаха в кадър.
Първата опасност дойде в десетата минута Антон Карачанаков получи топката отляво в наказателното поле и веднага стреля с левия крак, но Хадим Ндийае улови, макар и първоначално да се намеси колебливо.

В 25-ата минута дойде и първата по-интересна възможност за „царете“. Реди Каса пресече пас на Николай Бодуров отдясно в половината на домакините, влезе навътре и шутира, но прекалено слабо и без проблеми за Янко Георгиев.

Три минути по-късно гостите можеха да поведат в резултата, но Венцислав Христов направи един от най-големите пропуски през сезона. Жереми Петрис беше изведен отлично на десния фланг и напредна към наказателното поле, след което центрира към далечната греда, където Венци Христов беше оставен съвсем сам и от около 3 метра нацели дясната греда на Ндиайе. След това топката се удари отново в Христов и излезе в аут, а нападателят се натресе в гредата.

В 38-ата минута отборът на Стефано Макопи беше на косъм от попадение. „Орлетата“ сбъркаха при изнасянето на топката, а Лукас Мартинс отне и комбинира с Венци Христов, който напредна в половината на домакините, след което върна за бразилеца, който пък с едно докосване намери Аюб Абу. Мароканецът залъга съперник отдясно в наказателното поле и стреля, но покрай дясната греда на Георгиев.

В 40-ата минута Царско село изненада Пирин и поведе след груба грешка в защитата на домакините. Ндайе изпълни аут, топката летя дълго време, а Николай Бодуров опита да изчисти, но се получи рикошет в Лукас Мартинс, който влезе отляво в наказателното поле и стреля покрай Янко Георгиев в далечния ъгъл – 0:1.

В първата минута от добавеното време на полувремето „царете“ нанесоха втори удар. Валентино Пулиезе центрира отлично отдясно в наказателното поле, където Венци Христов се вклини между Бодуров и Спас Георгиев и стреля точно с глава за 0:2.

През втората част Пирин натисна, но до гол възпитаниците на Радослав Митревски не стигнаха. Най-възможно това беше в 78-ата минута, когато Пламен Крумов за малко не си отбеляза автогол, но Мартин Кавдански изби от голлинията.