0

Н евижданата криза в ЦСКА е напът да накара шефовете на клуба да прибегнат до крайни мерки, като се очаква да падне главата на един от директорите, както и в клуба да бъдат върнати една или две от легендите. За тази седмица е планирана спешна сбирка, на която ще бъде разисквана в детайли огромната криза, в която изпадна отборът. „Червените“ не само загубиха с 0:1 вечното дерби, но изостават на цели 18 точки от Левски и са закотвени на 14-ото място. Нещо невиждано в историята на клуба, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Много сериозно се клати столът на спортния директор Филип Филипов. Той вече веднъж беше понижен, защото започна сезона като изпълнителен директор заедно със Стоян Орманджиев, но след лошото начало, забавената селекция и скандалното назначение на Томислав Стипич, вместо тях бе назначен Радослав Златков. След това Фичо стана спортен директор, а Стоян – административен. Под прицел е и главният скаут Иван Славов, който така и не успява да доведе играчи с класата на „армейците“.

Ако Филип Филипов бъде сменен, за неговия пост се спрягат две много сериозни имена от „червената“ история. Става дума за Стойчо Младенов, който вече обяви, че спира с треньорството и се насочва към директорски позиции, като вече заемаше такава в ЦСКА 1948. Екзекутора на Ливърпул беше оперативен директор през по-голямата част от миналия сезон, като отборът от Бистрица стигна до второ поредно участие в Европа. След като обаче бюджетът на ЦСКА 1948 бе намален, Стойчо Младенов се раздели с клуба и сега е свободен. Вариант за спортен директор е и маститият мениджър Лъчезар Танев, който вече е получавал оферта от собствениците на „армейците“, но признава, че на този етап предпочита да продължи своята мениджърска работа.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"