0

Треньорът на Марек Танчо Калпаков призова феновете на тима за по-голяма подкрепа в дербито срещу Спартак Варна днес. Двубоят е ключов и за двата отбора, съответно 3-и и 2-и в класирането на Втора лига. Варненци имат 45 точки, Марек е с 41. При евентуална победа на домакините, те ще се доближат съвсем близо до мястото, което дава право на директна промоция за елита. „Двубой между отбори в челото а класирането. Това обаче не го прави по-различен от останалите мачове. Подготвяме се по същия начин, както за останалите срещи. Уважение към противника. Излизаме да се надиграваме с него. Очаквам повече фенове да ни подкрепят. Ще направим възможното да ги зарадваме с победа“, коментира Танчо Калпаков.

Двама основни играчи на Спартак Варна ще са до последно под въпрос за днешното гостуване на Марек. Това са универсалният Дмитро Семенив и разиграващият полузащитник Румен Руменов, които още чувстват болки. Двамата все пак ще пътуват с тима за предстоящия двубой и в последния момент Росен Кирилов ще прецени дали да ги използва в срещата в Дупница. Разбра се още, че възстановяването на Ангел Грънчов и Атанас Зехиров е към края си и поне единият от тях ще е готов за следващото домакинство с Марица.

В същото време в Спартак са определили група от 10-12 играчи, които ще бъдат ядрото на тима при евентуално влизане в Първа лига. Според специалисти въпросните играчи в него са вратарят Георги Георгиев, защитниците Атанас Зехиров, Радослав Терзиев, Ангел Грънчов и Александър Цветков и полузащитниците и нападателите Йоан Бауренски, Румен Руменов, Дмитро Семенив, Ивей Ромееш, Ахмед Ахмедов и Виктор Митев. Към тях могат да се прибавят Мехмед Сабри и Даниел Начев, които неизменно попадат в основния състав за срещите във Втора лига.