0

В Хебър обявиха, че днес е бил хубав ден за клуба, но не така смятат някои. След Николай Митов стана ясно, че досегашният силен човек в клуба Иван Папазов - също напуска. Той потвърди пред пазарджишкото издание на "Марица".

"От миналия вторник нямам нищо общо с Хебър и не искам и да имам. До последно не вярвах на приказките, които идваха към мен, че в клуба щeли да идват италианците от Царско село. Затова преди около две седмици пред ваши колеги предупредих, че случи ли се нещо подобно, аз няма да остана и секунда повече в този клуб. Стана така, че нещо, което правихме 5 години се разтури с един замах. Аз няма да съм човекът, който ще остане в историята на пазарджишкия футбол, че е предал или продал интересите на Хебър. Нито пък, че съм предал феновете на Хебър. Предпочитам да съм в историята с вкарването на отбора в "А" група", коментира той.

"Това беше моя мечта и на Николай Митов още от времето, когато той бе треньор на Левски - един ден да постигнем всичко това и като ръководител и наставник, след като ни се случи през 1991 г. като футболисти на клуба. Нека се знае и друго. Аз исках от Общината само едно нещо - да запази финансирането на отбора от нивото на Втора лига. Нищо повече. Останалите пари ги бях намерил чрез допълнително финансиране и нови спонсори. Така че не ми се коментират приказки от сорта, че някой нямал видиш ли пари за Първа лига и затова се търсели нови партньори. А, те пък едни партньори, ум да ти зайде направо... скоро може да ги дават по телевизията в едни от неспортните рубрики, ама нека да почакаме. Просто нямаше как при тоя катун дето идва в Пазарджик да остана в Хебър", категоричен е Иван Папазов.

"Във връзка с появилите се спекулации относно бъдещето на ФК Хебър е редно да ви информираме за следното - днес е хубав ден за Хебър! Ръководството постигна договореност със седем от най-перспективните състезатели на отбора, били в основата на влизането в Първа лига, а с двама продължават преговорите. Днес не е време за спекулации, а за спокойствие, за да може ръководството да свърши своята работа и съвсем скоро да обяви целите си за елита", написах пък от Хебър.

Излязоха обаче само шест имена Петър Дебърлиев, Цветелин Тонев, Октай Хамдиев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Ивайло Михайлов и Емануил Манев. Освен това Хебър ще се премести в София за неопределен срок. Тимът ще домакинства на "Васил Левски" докато уреди "Георги Бенковски". Предварително е заявен "Берое". От БФС обаче са искали продължителен договор.

В същото време БТА обяви, че английски консорциум, който е финансиран от фонд в Дубай също е отправил оферта за клуба. Както е известно, по подобна схема миналата година на "Герена" се появи Джоузеф Диксън.  Икономическите интереси на британците се простират в Южна Америка, Канада, Япония и Дубай, а освен с медии, са свързани и със строителство, както и с възстановителна дейност.

От компанията обявяват, че идеята им не е да стават еднолични собственици, а да работят съвместно с Община Пазарджик, за да бъде защитен и общественият интерес