0

Берое победи Черноморец (Бургас) с 3:1 в контролна среща, играна в Каблешково.
Новото попълнение Тиаго Сейхас откри резултата, а Вини Трибуле и Дамян Йорданов реализираха другите две попадения.  Цял мач за "зелените" изиграха Викторио Вълков, Божидар Пенчев и Тонислав Йорданов.

Резултатът беше открит в 20-ата минута, когато Трибуле напредна и стреля от наказателното поле. Вратарят изби удара, но топката попадна в Сейхас, който я прати в мрежата без проблем с удар от точката за дузпа.
4 минути по-късно Трибуле открадна топката пред наказателното поле на съперника, напредна и, сам срещу вратаря, не сбърка – 2:0 за Берое.

В 40-ата минута Венцислав Славов намали 1:2, три минути по-късно обаче Дамян Йорданов върна преднината от два гола за "зелените" с хубав удар от границата на пеналта.

Утре Берое продължава своята подготовка на лагера в Поморие, а след сутрешно занимание в понеделник отборът се прибира в Стара Загора. Последната контрола на тима преди подновяването на шампионата е на 5 юли от 18.00 часа срещу Етър на стадион "Ивайло".

Отборите на Локомотив Пловдив и Хебър завършиха наравно 1:1 в контролна среща, която се проведе в Банско.

И двата гола в срещата паднаха през вторите 45 минути. Джовани Бариани даде преднина на пловдивчани в 77-мата минута, но минута преди края на редовното време Богомил Божуркин изравни от пряк свободен удар.

През първото полувреме играта бе равностойна, но чистите положения за гол почти липсваха и такъв закономерно не падна.

Играта се активизира през втората част, като в нейното начало тимът на Локомотив осъществи натиск. "Черно-белите" пропуснаха добри възможности чрез Джовани Бариани и Петър Андреев, а в 72-рата минута гредата спаси Хебър след удар на Димитър Илиев.

В 77-мата минута натискът на Локомотив даде резултат, след като Джовани вкара от дузпа. 

Това даде импулс на Хебър и в последните десетина минути футболистите на Любослав Пенев подложиха на натиск съперника си. В 79-ата минута вратарят Кристиан Томов спаси резултата от изравняване, но и той нямаше какво да направи в 89-ата минута, когато Божуркин вкара красиво попадение от фаул.

Локомотив София записа победа с 4:2 над Арда Кърджали в контролна среща, която се игра на стадион "Искър" в Самоков.

Столичните "железничари" поведоха в резултата още в третата минута чрез самостоятелен пробив на бразилеца Карлос Франса, но в седмата Арда изравни, след като Боруков проби, пусна на Станислав Иванов, който бе точен за 1:1 на празна врата.

В 12-ата минута Арда поведе с гол на Радослав Цонев със зрелищен удар от въздуха от около 25 м.

В средата на първото полувреме равенството бе възстановено отново. Димитър Митков вкара от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Арда.

През второто полувреме темпото на игра спадна, но Локомотив стигна до нови две попадения. Те паднаха след центрирания от корнер и бяха дело на новите попълнения в тима Алан Диас и Калоян Кръстев. Диас бе точен в 51-вата минута, а Кръстев сложи точка на спора половин час след това.

И за двата отбора това бе трета контрола в лятната подготовка, като за Локомотив победата е втора, докато за Арда поражението е първо.

Славия се наложи с 3:2 срещу Септември (София) във втората си приятелска среща по време на летния си подготвителен лагер. С два гола за "белите" се отличи младият Роберто Райчев, който влезе като резерва и се разписа през второто полувреме

В 12-ата минута Джорджо Димитров игра с ръка в наказателното поле на отбора от втора дивизия и Тони Тасев хладнокръвно реализира за 1:0.

След почивката новият треньор на "белите" Хосе Мария Бакеро направи множество промени в състава. В 57-ата минута Сибиру Кейта отправи диагонален удар, който беше избит, а при добавката Райчев направи 2:0.

Септември изненадващо достигна до равенство, в рамките на близо 180 секунди. В 64-ата минута Атанас Кабов се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Емил Мартинов в наказателното поле, а Борислав Маринов също имаше късмет да преодолее Николай Кръстев.

Четвърт час преди края на редовното време на мача испанецът Йон Бакеро подаде за Роберто Райчев, който финтира технично защитата на Септември и с премерен удар от наказателното поле фиксира крайното 3:2, осигурявайки втория пореден успех за столичани по време на лятната подготовка.

Следващата проверка на Славия е на 4 юли с новака в елита Крумовград.

Резултати от контролните срещи с участието на български отбори в събота, 1 юли:

Крумовград - Разлог                         4:0
Базел (Швейцария) - ЦСКА-София              0:1
ЦСКА 1948 II - Марек                        5:0
Арда Кърджали - Локомотив София             2:4
Берое - Черноморец Бургас                   3:1
Локомотив Пловдив - Хебър                   1:1
Славия - Септември София                    3:2
Университатя Крайова (Румъния) - Лудогорец  0:2
Янтра Габрово - Литекс Ловеч                3:2
Спартак Варна - Лудогорец II                0:2