0

И лиян Стефанов отпадна от групата на Левски за гостуването от българската футболна елитна лига срещу Арда (Кърджали), а Роналдо е с положителен тест за Ковид-19, но все още има шанс да играе. Това заяви старши треньорът Станимир Стоилов на пресконференция преди кръга.

Мачът между Арда и Левски е насрочен за неделя, 19 март, от 14:30 часа в Кърджали.

"Арда повиши нивото си през втория полусезон. Те играят комбинативен и атакуващ футбол. Отбор, който прави впечатление с начина си на игра. 

"Комбинативният стил и индивидуалните качества на играчите преобладават в Арда. Те имат добра изчистена схема и постройка. По-важно е как нашият отбор ще играе. Искам моят отбор да играе на максимума от своите възможности.

За нас това е отлична възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза. Очаквам да изиграят мача на максималните си възможности и да наложим нашата воля на терена", заяви Стоилов, цитиран на клубния уебсайт.

"За нашия отбор всеки отсъстващ играч е огромна загуба. Тези футболисти в атакуващ план при нас са малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на защитата, където даже не можем да натоварим равномерно всички защитници. Рано или късно ще дойде времето на всеки.

"Най-важно е отборът да затвърди победите. Не се вглеждам много в класирането. Когато Левски не е първи, не е много интересно за мен. Важно е да трупаме победи. Трите точки се явяват златни в тази сгъстена група от отбори. Трябва да се стремим към добра игра и победа. Очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до края на възможностите си, за да спечелим. Иначе може да имаме проблем.

Футболистите трябва да мислят само за представянето на терена. Техен ангажимент е Левски да побеждава и да радват хората. Всички други проблеми са решими.

В линията на защитата трябва да играем всеки мач стабилно. От четиримата, които играят, трима са национали. С нивото, което искаме да достигаме, те трябва да се подобряват. Могат да играят още по-добре. Техните качества и класа са да играят с една степен по-високо от това, което показват в момента".

Групата на Левски: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Вендерсон Цунами, Андриан Краев, Асен Чандъров, Ивелин Попов, Филип Кръстев, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Уелтън, Роналдо и Рикардиньо.