0

З ащитникът на ЦСКА Християн Петров е сравняван със звездата на Ливърпул и националния тим на Нидерландия Върджил ван Дайк от медия в Ниската земя. Според местната спортна секция на портала на "Майкрософт" бранителят има качества да играе в Ередивизи и вероятно дори ще се стигне до трансфер през лятото. Твърди се, че въпреки че Петров не може да се мери с Ван Дайк, двамата имат доста сходни качества.

"Клубовете от Ередивизи, които търсят централен защитник, би било добре да се обърнат към Християн Петров. 21-годишният българин играе в ЦСКА и направи голямо впечатление този сезон. Сравнително ниската му пазарна стойност го прави достъпна опция за много клубове. Миналия сезон той записа 26 мача в основния състав на ЦСКА и направи страхотен сезон. Християн се представи толкова добре, че беше извикан и в националния отбор. През миналия сезон ЦСКА често игра в схема 3-5-2, в която Петров имаше важна роля отляво на тримата бранители.

Той често играеше отзад с холандците Мено Кох (бивш футболист на ПСВ) и Юрген Матей (бивш играч на Спарта Ротердам), докато левият бек - Брадли де Нойер (бивш ФК Дордрехт), също беше част от тима. Сега последният е с тежка травма. Този сезон в ЦСКА всичко е различно. Кох и Матей играят поддържаща роля при новия треньор Нестор Ел Маестро, а Християн Петров е твърд титуляр в схема с четирима защитници.

Още в днешния брой на "Мач Телеграф"