0

П артизан може да назначи за треньор италианската легенда Андреа Пирло вместо своя идол Саша Илич.

44-годишният сърбин получи предложение от родния си клуб, но го отклони, тъй като вече беше дал дума на ЦСКА. Той вече подписа с българския клуб и ще изведе отбора за първа тренировка в понеделник.

В Партизан пък издирват кой да наследи Александър Станоевич, който напусна след загубения с 1:2 финал за Купата на Сърбия от вечния враг Цървена звезда. Освен Илич се спрягаха и други имена, все на местни специалисти.

Клубът обаче изненадващо се насочи към чужденец. И то не кой да е, а Андреа Пирло. Италианецът в последните няколко дни е в Белград покрай промоцията на футболен камп за деца. Според медиите в западната ни съседки първите разговори с него вече са проведени, предстоят обаче сериозните преговори. Ако „гробарите“ искат да го назначат, ще трябва да плащат по 1,5 милиона евро на сезон. Яснота трябва да има до няколко дни.

Самият Пирло има големи успехи като футболист, но не може да се похвали с голям опит като треньор. За кратко той беше начело на втория тим на Ювентус, а след това и на първия тим през сезон 2020/21. Спечели Суперкупата и Купата на Италия, но не и Серия А.