0

Н а този етап община Благоевград няма да помага на Пирин, което усложнява допълнително финансовото състояние на клуба, пише днес „Мач Телеграф“. Сред голяма част от служителите, играчите и треньорите на „орлетата“ все по-често се говори за фалит, а шансовете на отбора да остане в елита на България са нищожни, а в Благоевград не се заблуждават в обратното.

Въпреки цялата тежка ситуация в тима футболистите и треньорите са демонстрирали настроение по време на тренировките през седмицата и ще направят всичко по силите си, за да зарадват феновете на Пирин с успех над Черно море днес. Появилите се информации, че Чебраилс Макрекис ще ходи в Ботев Пд се оказаха неверни и на този етап единственият, напуснал клуба в посока Септември Сф, е Красимир Станоев. Напомняме, че трансферния прозорец в България затваря утре.

През седмицата лек проблем е имал само Венцислав Бенгюзов, но го е преодолял и ще бъде на линия за срещата с „моряците“. Така освен Христофор Хубчев, който вече е изписан от болницата и се възстановява в домашни условия друг контузен на практика няма. По всяка вероятност Вячеслав Велев ще започне като централен защитник, а в средата на терена ще играе Димитър Тонев. От клуба на този етап няма да правят друга кампания за набиране на средства, след като призоваха феновете да купуват билети. 

Илиан Илиев: Кризата прави съперниците много опасни

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев очаква тежък мач в днешното гостуване на Пирин в Благоевград. Той е убеден, че финансовата криза, в която изпаднаха "орлетата", ще направи Пирин много опасен отбор.

"Пирин игра много агресивно срещу Левски. Отборът показа добър футбол. Сега имат проблеми, но такива криза сплотяват отборите и ги прави много опасни. Очаквам здрав мач в Благоевград. Ние ще търсим максимален брой точки срещу Пирин. Имаме сили и качество за хубав резултат в Благоевград", каза пред "Мач Телеграф" Илиан Илиев.