0

П ривържениците на Ботев Пловдив са изпратили писмо до кмета на града Здравко Димитров, в което му задават 5 въпроса, на които ще искат отговор по време на протеста си, който е насрочен за 22 септември пред общината.

Ето какво написаха феновете на „канарчетата“ до кмета на Пловдив:

„Във връзка с качеството ви на възложител, проектант, изпълнител и надзор на обществено значим проект, какъвто безспорно е стадион "Христо Ботев", ви каним на среща с представители на привържениците на Ботев (Пловдив) на 22 септември от 18:30 часа - община Пловдив! Най-важните въпроси, на които държим да получим публично отговор, са следните:

1. Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион "Христо Ботев"?

2. Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион "Христо Ботев" и кога ще се случи това?

3. След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА?

Дължите отговорите на тези и други зададени ви въпроси не само на нас, но и на гражданите и данъкоплатците в град Пловдив, които с нетърпение очакват срещата с вас!“.