0

Л удогорец продължава да търси варианти за подсилване на атаката и отново обръща поглед към румънския пазар. Поредната трансферна цел е снажният молдовски национал Вирджилиу Постолаки, който носи екипа на един от отборите от дъното на класирането в Румъния – УТА Арад, пише изданието specialarad.ro.

23-годишният таран, национал на Молдова, има европейски паспорт, тъй като семейството му се мести да живее във Франция, когато той е бил само на 2 години. Започва юношеския си път в школата на ПСЖ, където стига до втория отбор през сезон 2018/19. Там вкара 5 гола в 36 мача, но след края на първия сезон се мести в Лил. Но и там остава във втория състав, след което следват периоди в белгийския Мускрон и датския втородивизионен Вендсюсел. От 2022-а година се мести в Румъния, където подписва с УТА Арад.

Отборът миналата година остана благодарение на допълнителен плейоф срещу Глория Бузъу и благодарение на Постолаки, който заби две попадения в мрежата на противника от Втора лига.

Футболистът има откупна клауза, която е в размер на 300 000 евро.

„Клуб от Русия – вероятно Рубин Казан, както и Лудогорец, са най-активни в преговорите. Но в последно време в борбата за подписа на нападателя се е включил и Гренобъл от френската Лига 2“, гласи информацията.

„Говорих с Постолаки. Мачът с Оцелул през уикенда (1:1) беше последен за него с екипа на УТА Арад. Той е решил да напусне, а къде – предстои да разберем. Можехме да го задържим за още 2-3 кръга, но той е решил категорично. Лошо е, че ни го казва в рамките на два дни, но не можем нищо да направим“, заяви старши треньорът на „червено-белите“ от Арад Мирча Редник.