0

О т днес, 1 февруари, ФИФА официално забрани на ЦСКА да картотекира нови играчи. Причината за ветото е задължението на "червените" към Юнес Бенжелюн. Това стана в първия ден от отварянето на трансферния прозорец в България, който е днес, отбелязва Gong.bg. 

“Наложена забрана за трансфери”, това пише в TMS системата на световната футболна централа, което значи, че на този етап червените не могат да картотекират новите си попълнения Браян Морено и Маурисио Гарсес.

Забраната на ФИФА ще бъде вдигната, когато „червените“ се издължат или се постигне споразумение за разсрочено плащане с Юнес Бенжелюн.

Бившият играч на ЦСКА и Локомотив Пд Юнес Бенжелюн е ограничил почти до нула контактите си с България покрай делото с ЦСКА. „Мач Телеграф“ използва един от тях, за да се свърже с него. Юнес обаче отказа да говори по темата, която разтърси „червените“ и техните фенове.

„Не коментирам. Не искам въобще да говоря по този въпрос. Занимавам се с други неща. За другите имам адвокат, да търсят него“, отсече бившият защитник, който на „Армията“ не записа дори и един официален мач.

Юнес Бенжелюн до този момент успя да осъди ЦСКА на три различни нива – ФИФА, в Спортния съд в Лозана, а сега и в Швейцарския върховен съд. „Червените“ трябва да му платят малко над един милион лева, ако искат да избегнат спиране на трансферите за два поредни прозореца. Това трябва да се случи през тази седмица. Вариантите са два – накуп или да търсят договор за разсрочено плащане. 

Бенжелюн успя да опази социалните си мрежи от станалото вече модерно порицаване от страна на привърженици на „червените“. 
Майка му мадам Сокена Ба пък остави мобилния си телефон на секретар, за да преценява на кого да вдига и на кого не. 

С България го свързва любовта

Юнес трудно може да скъса всички връзки с България. Причината е, че жената до него е българка – Мирослава Аклашева. Двойката от години живее в чужбина, а освен това се радва и на две деца. Мирослава също е заключила профилите си в социалните мрежи и само най-близките си приятели имат право да я следят. Явно това се е наложило покрай безкрайните дела, които води половинката й с ЦСКА. Както е известно, родните фенове са доста активни в мрежите и бързо стигат до играчите, които са набелязали, за да им упражняват натиск.

Запознати твърдят, че Юнес и останалите чужденци, с които делеше съблекалнята на „Лаута“, преди да дойде на „Българска армия“, продължават да поддържат отлична връзка и до днес. Един от тях – Жереми Родригес, също поддържа връзка с българка. Особено активен в приятелството си с тях е вратарят Флориан Лучини. 

Самият Юнес в момента се изявява като мениджър. Той бе част от добре известната у нас „Стелар груп“. Освен това наскоро стана ясно, че се е обвързал и с Манчестър Сити, които проявяват интерес към млади играчи по цял свят. Особено от Франция.