0

В Сърбия отписаха сънародника си Саша Илич за титлата. „Каква щета! ЦСКА от София, воден от сръбския треньор Саша Илич, изпусна лидерската позиция в България след снощното поражение от Лудогорец у дома - 0:1.

И именно многократният шампион от Разград се завърна на трона, където не е бил от началото на сезона. Илич е като Артета – цял сезон бе първи, а сега....втори“, коментира Sportal.rs. „Армията на Илич падна от върха след хаос в дербито“, пък отчете Sportske.net.

“Атмосферата беше феноменална, истински празник за очите и ушите, но напразно за сръбския треньор... Лудогорец вече е на крачка от шампионската титла“, допълва медията. „Дерби мачовете са такива, има доста нерви, прекъсвания на играта, но честно да ви кажа аз съм доволен и съм горд от това как изглеждаха моите футболисти. Боли ме, че изгубихме, имахме много повече положения от Лудогорец. Отбори като Лудогорец понякога успяват да претворят в гол и един удар към вратата“, каза Илич.

„Отново казвам: Дербитата са такива. С един удар се решава мача. Важното е, че видяхме, че можем да се борим с Лудогорец. Загубихме по същия начин, както и в Разград. Играхме много добре, но не победихме. Когато получиш гол - никога не е само заради един футболист. Всички трябваше да са концентрирани. Това е вторият гол, който допускаме от корнер. Когато играеш пред такава публика, трябва да си максимално концентриран“, заяви самият Илич след мача.

„Такива неща се случват на дерби мачовете, когато стадионите са пълни. Вече 10 месеца съм тук и стадионът за пръв път беше пълен до дупка. Ако всеки мач е така, футболистите, ще дават много повече от себе си. Ще се борим до край. Имаме още седем мача до края. Два от редовния сезон и пет трудни мача от плейофите. Дори да бяхме победили, нямаше да е ясно нищо. Бих желал във всичките седем да победим. Да играем така, да ги спечелим. В четвъртък имаме мач с Хебър – отбор, който се бори за оцеляване в елита. В момента ще мислим за този мач“, каза още сърбинът.