0

С елекционерът на националния отбор на Сърбия Драган Стойкович намигна на сънародника си Младен Кръстаич, който това лято пое България.

Нашите се изправят срещу съседите в квалификациите за Евро 2024. „Кръстаич познава нашите играчи, но това няма да е плюс за българите. Той все пак е треньор, не играе. В днешния футбол почти няма тайни, които можеш да скриеш. Всички се познаваме много добре, но за да стигнеш до детайлите, трябва повече концентрация и внимание. Кръстаич знае всичко за нас, но от това полза няма да има“, коментира легендарният Пикси пред сайта на Сръбския футболен съюз.

Той говори и за сблъсъка с Черна гора. „Добре че Дейо (б.р. - президентът на Черна гора Деян Савичевич) ще е с костюм на трибуните“, пошегува се легендата. Той и Савичевич са големи приятели от дните в Цървена звезда, а само преди няколко дни се похвалиха със среща за обяд.

 

„Фаворити сме не само за класиране на европейското, но и за първото място в групата. Познаваме отлично съперниците. Сравнително скоро играхме срещу Унгария, Черна гора и Литва. Те заслужават уважение. Същото важи и за България, където селекционер е Младен Кръстаич. С него работихме в националния“, коментира пък сръбският национал от Аякс Душан Тадич.
Медиите също също обявиха своя отбор, който ще участва и на световното първенство в Катар, за големия фаворит в групата. Като основен свой конкурент сърбите посочват Унгария. „Именно този отбор поднесе най-голямата сензация в третото издание на Лига на нациите. Мнозина прогнозираха, че в група с Англия, Италия и Германия те ще завършат без спечелена точка, но в крайна сметка заеха второто място и само точка не им достигна за класиране във финалния турнир“, отбелязва „Спортски журнал“.
За нашия национален отбор изданието пише: „Нашите източни комшии показаха колебливо представяне в Лига на нациите. Победиха Северна Македония (1:0), но се орезилиха срещу Гибралтар (1:1). След серия лоши резултати за селекционер беше нает Младен Кръстаич, който веднага записа две победи. Той нямаше големи успехи начело на националния отбор на Сърбия на Мондиал 2018, но в България започна добре. Там обаче очакванията са далеч по-малки“.