0

 

Бившият капитан на ЦСКА и треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев сподели какви са му очакванията за предстоящия пролетен дял. Той коментира и представянето на националния отбор в последно време и заяви, че няма непреодолими групи по пътя на България към Евро 2024. Илиев коментира и дали трябва да има обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948.

- Как си, къде те откривам?
- В момента съм вкъщи и си почивам.

- С какво се занимаваш в момента, има ли интерес и оферти към теб?
- Ами сега, както всички знаят, не работя. Причината знаете каква е...

- Кажи твоята гледна точка за раздялата ти с ЦСКА 1948 и с какви чувства си тръгна от клуба?
- Чувствата ми са положителни и няма как да е иначе, защото колкото и нескромно да звучи, на никои не им се вярваше, че дубълът на ЦСКА 1948 ще е на първо място във Втора лига. Само положителни са ми чувствата. Мисля, че свърших добра работа с екипа си и момчетата също..Делата говорят повече от думите. Каквото и да кажа, статистиката е ясна. Колкото до моето напускане, така се случи просто. Виждания...

- А правилно ли се работи в клуба?
- Като цяло мисля, че се работи правилно. Не само в този клуб, а във всеки един има и неща, които могат да бъдат и по-добре, но това е положението. Трябва за тези някои неща, за които говоря, като цяло в българския футбол да са по-добре на всяко едно ниво. От професионалния до аматьорския футбол.

- Много хора коментират, че е време да се обединят ЦСКА и ЦСКА 1948. Ти на какво мнение си?
- Аз не го коментирам и затова ми е трудно да отговоря на този въпрос. Не мога да говоря някакви хипотетични неща, защото не съм такъв човек. Говорим малко в сферата на „възможно или невъзможно“. Това мога да го коментирам, ако се случи или ако не се случи. Сега дали ще стане, няма как да знаем. Няма как да знам дали това би обединило феновете на ЦСКА. Със сигурност е по-добре да има едно ЦСКА, така си мисля аз. Но как и по какъв начин ще се отрази това, не мога да знам. Трябва да се случи, за да видим и да го коментираме тогава. Само един Господ знае как ще се развият нещата. Каквото и да кажем, тези думи ще са просто ей така в пространството. Не обичам да говоря просто, колкото да кажа нещо. Казвам винаги ясно, конкретно и точно какво мисля за определено нещо, когато е факт.

- Говореше се, че са те поканили да работиш в Стяуа. Вярно ли е тази информация?
- Не, тази информация не е вярна, не са ме канили от клуба.

- Какъв ти е коментарът за шампионата до този момент?
- Честно казано смятам, че първенството в Първа лига тепърва започва. Доста интересни срещи се получиха и мисля, че оттук нататък ще става все по-завързано.

- Как би коментирал битката за титлата. Може ли ЦСКА да спре хегемонията на Лудогорец?
- Ще поживеем и ще видим. Всичко е възможно да се случи до края на първенството.

- А от кой отбор си най-впечатлен през есента?
- Не бих посочил само един отбор. Няколко тима показаха хубави неща и мисля, че ще успеят да надградят. Черно море, ЦСКА, ЦСКА 1948, Левски и Лудогорец показаха добри игри. Локо Пд също бих ги добавил в тази класация.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф