0

Б ившият национал на България Валери Божинов коментира пред „Мач Телеграф“ актуални теми около футбола у нас. Той заяви, че трябва всички да се обединят, за да се оправи футбола ни. 

„Мисля, че момчетата ще успеят да покажат добра игра и ще победят. Илиан Илиев с работата си показа, че отборът върви напред. Той е много добър специалист. В последните два официални мача се видя, че България ще играе добър футбол, ще гони положителни резултати и победи. Надявам се скоро да успеем да се класираме на голям форум. Илиев е много правилен избор за селекционер на националния отбор. Нищо случайно няма в това да бъде начело на Черно море през толкова много години. Това е един от редките случаи даден треньор да се задържи толкова дълги години начело на един отбор. Това означава, че работи правилно. Под негово ръководство се вижда, че има много добър колектив. Той развива футболисти и се надявам да го направи и с националния отбор. Стискам му палци да се справи, защото това не е никак лека задача. Той е много амбициозен човек и ще трябва да му дадем шанс, спокойствие и време, за да класира националите на голям форум“, започна Божинов. „Всички трябва да бъдем обединени около националния отбор. Оптимист съм и вярвам, че ще се случат нещата. Най-лесно е да стоим отстрани и да търсим кусури. Трябва да сме единни и задружни! Сега за президент на бе избран Георги Иванов. Сигурен съм, че Димитър Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров и хората от лагера им са способни да помогнат на футбола у нас по много различни начини. Всички те имат опит, знания и виждания и за мен трябва да има обединение. Това е верният път! Всички трябва да работим в една посока, а не да се хулим. Трябва да сме задружни, за да има добър национален отбор и резултати. Дай Боже, да има още повече родни футболисти, които да играят в силните първенства в чужбина, а ние да им се радваме и да се гордеем с тяхното представяне“, продължи той.

„Георги Иванов е избран от клубовете за президент. Това, което видях на конгреса е, че всичко мина по прозрачен начин. Иванов подаде ръка на Бербатов, Стилян и Мартин. Всички те трябва да работят заедно за каузата. Трябва да има колектив, който да е за пример. Дано и държавата да намери начин да помогне на футбола и на спорта. Без нейната помощ няма как да има развитие. С нейна помощ могат да се направят стадиони и бази, а това е стъпка в правилната посока. Като се обяснява кой е прав и кой крив само се губи време, което на нас ни е ценно. Трябва да имаме съоръжения, които да привлекат инвеститори във футбола ни. Дано виждаме повече родни момчета по терените у нас“, продължи той. „Бих искал да благодаря на Бoрислав Михайлов, защото той беше начело на БФC в продължение на 18 години. За съжаление отборът не се класира за голям форум през това време, но трябва да му благодарим и да продължим напред. Желая му успех на него и на Георги Иванов. Трябва да сме позитивни. Няма да бъде лесно, но ще се случат нещата“, завърши Божинов.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ