0

К елиан ван дер Каап е отказал веднъж на Левски преди да пристане на "сините" в началото на годината. Това разкри той пред  нидерландското издание "Еlfvoetbal". Имаше интерес към мен още през миналата година, когато играех в Макаби Нетаня, но реших да приема офертата на Виборг. В датския клуб обаче нещата не се получиха. Така през зимата от Левски отново проявиха интерес и този път не мислих много и приех офертата. Просто исках да играя. Тук го правя  на най-високо ниво и това е добра крачка напред в развитието ми. Спечелихме Купата, играхме в Европа, а това е нещо, което няма да забравя", обяви бранителят. 

"Може би един ден ще искам да направя следващата крачка, но в момента съм концентриран изцяло върху изявите си в Левски. Искам да печеля трофеи и да помогна да отбора да постигне още по-добри резултати. Левски е много голям клуб тук. Феновете често искат да си направят селфи с мен или да получат автограф, когато ме забележат. Любовта към клуба е в сърцата им. По време на някои тренировки се събират стотици хора, за да ни гледат. На мачовете постоянно се чуват барабани, а феновете не спират да пеят през всичките 90 минути", продължи той.

"Дербито срещу ЦСКА е много напрегнато. От съображения за сигурност мачът се играе на Националния стадион и по светло в следобедните часове. Досега не бях преживявал подобно нещо, беше много напечено. След победата феновете ни бяха изключително щастливи. Беше невероятно. Целият град стана син", каза Ван дер Каап.