0

Б ившият футболист на Берое Ваня Джаферович взе отношение по казуса с клуба. Както е ясно Берое е пред закриване, след като министерството на енергетиката разпореди ТЕЦ „Марица Изток 2″ да преустанови незабавно финансирането му. Днес по този повод в Стара Загора се проведе протест на привърженици на отбора.

Публикуваме позицията на Джаферович, който бе любимец на старозагорци, докато играеше там, от Фейсбук страницата му без редакторска намеса:

„Да взема и аз отношение по въпроса с любимият ми отбор Берое.
Ясно ми е, че някои неща не разбирам и че не съм достатъчно компетентен и да ги коментирам, но като обикновен човек и фен, смятам , че това е чист реваншизъм. 


Когато се случи смяна във властта, всеки решашва да прави големи промени, да “оправя” държавата. 
Мога да приема, че това е решението и че държавно предприятие не бива да финансира футболен клуб (въпреки че и това е доста деликатна и интересна тема), но да кажеш от днес за утре, че спираш да правиш каквото и да било свързано с тази дейност е тотално безумие. 
ПФК Берое не са само футболистите от мъжкият отбор, а е и цяла детско-юношеска школа, в която тренират деца от целият район около Стара Загора (а и не само), техните треньори и служителите на клуба. Да, някои ще кажат, че в Берое, от много години, не е излязъл футболист от тази школа, но това няма никакво значение. Футболът е повече от самата игра, от медал, от успех, от победа. 
Футболът е всичко, защото възпитава, защото ни учи на приндлежност, на принципи, да будем отговорни, никога да не се предаваме, както и да губим с достойнство, да обичаме, но да не мразим.
А футболът в Стара Загора е Берое, винаги ще бъде само Берое и докато ни има нас беройци, все ще се справим, защото за нас Светът е Берое! ❤️❤️, написа в профила си във Фейсбук Джаферович.