0

Е нгибар Енгибаров е новият спортен директор на Спартак Варна, съобщиха "соколите" на официалната си страница във Фейсбук.

Варненецът бе представен на отбора и спортно-техническия щаб от изпълнителния директор Тодор Стойков, информира Gong.bg.
Той заменя на поста Симеон Христов-Монката. 

Енги пък ще има за задача да работи по амбициозния проект на собственика на клуба Павлин Николов. Той е тригодишен и целта му е Спартак да бъде утвърден клуб в елита. Енгибаров е бивш футболист на клуба в периода 1989-1991 година и през сезон 1997/98. 

Играл е още в отборите на Берое, Ботев Пловдив, Славия, ЦСКА, Черно море, Беласица, Дунав, германските Бохум и Гройтер Фюрт. Има пет мача за националния отбор на България.

Преди няколко сезона Енгибаров успя да изкачи “соколите” от "В" в "Б" група след дълго отсъствие на футболната карта. 

Треньорски опит натрупа в Дунав, Ботев Пловдив, Спартак Варна и Витоша Бистрица.

"Пожелаваме успешна работа на Енгибар Енгибаров в Спартак Варна! Добре дошъл отново сред нас", написаха от Спартак.

Твърд, неустрашим и атлетичен като футболист, който в защита на свой съотборник от Берое скочи с юмруци срещу целия отбор на Славия и то в Овча Купел през сезон 1993/94, 51-годишният вече Енги е известен и с невероятното си чувство за хумор, като отличен пилот и любител на високите скорости. Той е единственият, влизал с мотор до вратата на съблекалнята на ЦСКА на ст. "Българска армия", когато носеше червения екип.