0

Т реньорът на Спартак Вн Васил Петров се зае с трудната задача да върне отново „соколите“ в елита. Нещо, което направи успешно през 2022 г. Младият специалист даде интервю за „Трибуна Ултра“, което бе излъчено в епизода на „МачКаст“ от вторник.

- Г-н Петров, може ли да определим Спартак като един от фаворитите за влизане в Първа лига?

- Апетитът за Първа лига е голям. Това е нашето желание, желанието на президента, ръководството и феновете. Мисля, че като организация, клуб и име заслужаваме да сме там и ще се опитаме още през тази година да се върнем там, където ни е мястото. Сега всичко е много добре на организационно ниво, всичко е подсигурено. Мисля, че абсолютно всичко е наред. Сигурен съм, че по отношение на организацията отговаряме на изискванията на Първа лига.

- Ще привлечете ли нови футболисти и ще ви помогне ли ръководството за попълване на състава?

-Мислим вече за селекцията, а и това не се крие. Искаме да привлечем още футболисти, тъй като резервната скамейка е къса. През лятото не успяхме да попълним изцяло групата и имаме нужда от няколко нови футболисти. Важното е, че има много добро взаимодействие между ръокводството на клуба и спортно-техническия щаб. От близо две години в клуба се работи изключително професионално във всички сфери.

- Завръщане в Първа лига обаче няма да означава нищо, ако отборът не се задържи там...

- Спартак не е на своето място в момента. Клубът заслужава да бъде в Първа лига. Най-важното ще бъде да вземем няколко качествени футболисти сега през зимата, а след това още няколко лятото. Имаме силен гръбнак, а с още няколко попълнения смятам, че ще успеем да се задържим в Първа лига, а не да бъдем „асансьор“. Най-хубавото нещо за града е Спартак да има в състава си варненски момчета. Те са налице – капитанът Виктор Митев, Велислав Боев. Школата и вторият отбор започват да работят все по-добре и по-добре. Обръща се много сериозно внимание там. Очаквам се скоро оттам да излязат още футболисти. 

- Варненци очакват отново завръщането на дербито с Черно море?

- Спартак изоставаше комплексно през последните години от Черно море. Това подтикваше повечето качествени футболисти да отиват там. Черно море е постоянна част от Първа лига, а всички футболисти искат да играят там. Смятат, че там е сцената и затова към момента Черно море ни превъзхожда откъм юноши, които са част от първия отбор, но мисля, че скоро ще ги настигнем.

ВЛАДИМИР ИВАНОВ