0

П резидентът на софийската Славия Венцеслав Стефанов подхвана темата за държавата Република Северна Македония във връзка с равния 1:1 на нашите с югозападните съседи в Разград. 

„Моето потекло е от Битоля, но аз не съм македонец, аз съм българин! Тези шматки, дето се правят на големи патриоти, да знаят, че Северна Македония е Югозападна България“, каза пред „Спортал“ бате Венци, когото северномакедонски национали си позволиха да обиждат на „хипопотам“ преди мача.

„Казвам си истината, дреме ми на шапката. Знам къде е била столицата на цар Самуил и знам, че Северна Македония е Югозападна България. 

Както казах, потеклото ми е от Битоля, но там не стъпвам! Преди години един път отидох да си видя родата, почнаха да ме спират и да ме проверяват дали не съм шпионин. Представяте ли си за какво умопомрачение говорим", разказа Венцеслав Стефанов. 

Той коментира, че френският рефер е ощетил нашите във вчерашния мач с РСМ в Разград. Пиняр не отсъди фаул срещу Десподов от доста опасна позиция, а след като свири дузпа за България за игра с ръка, той я отмени след преглед на ситуацията с ВАР.


"На моменти отборът на Северна Македония беше по-нападателният, с повече хъс, но ако бяха отсъдени две нарушения, резултатът щеше да бъде в полза на България. Реално пред нашата врата нямаше сериозни голови опасности. 

Съдията определено им помогна - определено. Дузпата за мен е стопроцентова! Ударът беше по посока на вратата и такива измислени работи като прилепнала ръка - пълни глупости и простотии! Прилепнала е друг път. Като цяло оценката ми за нашите е положителна.”

Капитанът на Северна Македония се заяде здраво с Венци Стефанов - сравни го с хипопотам и му каза: Не викай!