0

П резидентът на Славия Венцеслав Стефанов говори днес пред медиите относно края на първенството. Той засегна доста теми и похвали селекционера на националите Илиан Илиев за това, че не позволява никой да му се бърка при определяне на състава. “Сега измисляме нови закони. Едно време Баба Ванга викаше: “Кажи на тая да не си седи тука да чака - мъжо й пие и ги бие”. Този, който помага на спорта, трябва да бъде винаги добре приет и да му се дава шанс”, разясни Стефанов.

“Питате ме кога ще стане? Тогава, когато в българското първенство преобладаващата част от футболистите са българи. Преди известно време младежите победиха Полша. Отчетохме го като голям успех, въпреки че преди 25 години това ни беше като “Отче наш”, биехме ги като тупани, където ги хванем. Ако продължава така да се работи и се дава шанс на повече деца, ще постигнем успехи. Ако продължаваме да се заблуждаваме с разни формати на първенството без да даваме шанс на наши спортисти - няма да е скоро. Дано го доживеете и да се радвате на някакъв успех. Защото аз, както казваше един приятел, ние сме в продълженията вече и не знаем кога ще свирне съдията. Но така, както я караме, не виждам шанс.

Ние не можем да бием Гибралтар. Хваща ме срам и ми иде да…”, допълни Стефанов, който не пропусна да похвали селекционера на “трикольорите” Илиан Илиев.

“Най-положителното качество на Илиан, той е бил футболист в Славия, аз съм го продал в АЕК, Илиан е куче. Ако му казваш пусни този, пусни онзи - няма да го направи. Има си собствено мнение и избира футболисти, които той прецени, което е достойно за уважение. Той успява, защото не можеш да го накараш “пусни тоя, защото е мой човек”, няма да стане.”

Той говори и за Тони Тасев. „Тасев ми каза „да“, предложен му е нов договор Не може да му хвърлиш ласото и да го дърпаш. Ако иска, иска. Видях последния мач. Младите момчета, и двете на фланга, които влязоха бяха с качества. Незаменими няма. Тони вече е на 30 години. Ако намери клуб, който да му даде по-добри условия и смята, че там ще е по-добре, не спирам никого“, каза Стефанов на соята пресконференция в сряда. 

Дългогодишният ръководител добави, че все още има шансове Ерол Дост да остане в отбора. „Дост има качествата да играе в Славия, докато другите двама (Кристиан Добрев и Ивайло Марков) със сигурност си тръгват“, допълни той.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX