0

„Бих искал всичките момчета от младежкия отбор да играят в мъжкия. Треньорското ръководство ще прецени. Не се бъркам в селекцията. Искам да изразя огромната благодарност на шефа на школата, на Иван, на всички останали треньори. От 2-3 години настъпи една много сериозна промяна", обяви президентът на Славия Венци Стефанов, който говори по куп наболели теми вчера. 

„Иван Иванов за мен е много приятна изненада. Ангел Славков го привлече. Виждам едно много професионално отношение, една много сериозна работа и съм убеден в едно. Той много скоро ще може да води и отбор в Първа лига. Желая му го. Дай Боже, да е Славия. Ще ви кажа един любопитен факт. На два от мачовете на отбора беше и Бакеро-старши. Според мен разбира много повече от футбол. Той ми каза: „Това момче има много правилни виждания за съвременния футбол. Учи ги да играят точно така както ги учат в Европа“. Беше една приятна изненада и съм щастлив, че даде такава оценка на треньора", продължи той.

"Ние можем да се радваме на Сисиньо, Петриньо, Роналдиньо, но не на успехите на нашите деца. Когато се работи с нашите деца, когато им се дава шанс и когато правилно и Данчо Петков като селекционер и треньор. Щастлив съм и мога да си призная тук, че аз го препоръчах да поеме тази възраст на юношите и не ме разочарова. Такива като него, като Ангел Стойков би трябвало да поемат младежкия национален отбор. Тези момчета, които са сега там, са техни футболисти. Сигурен съм, че с тях младежите могат да постигнат добри резултати. Колкото до първия отбор – убеден съм, че този отбор има бъдеще, стига да няма вмешателство. Не искам да давам оценка на треньорите. Надявам се сами да са си направили своята преценка, но в България има футболисти, които с повече шанс, доверие и обиграване, могат да са новите лидери. Старите лидери само приказват. Когато трябва да се хвърлят в боя да защитават честта на България ги няма. Сърдят се, имат куп претенции и причини. А после искат да управляват. Какво ще управляваш, бе?“, коментира още босът на "белите"

"Емо (б.р. Костадинов) не може да е казал сериозно, че ни е тежка групата. Шегува се. Как ще се страхува от Македония, Гибралтар и Грузия. Сега да се съблече ще им вкара три гола. 100% сме фаворити. Ако нямаш тази мисъл, ми седи си у вас? Северна Македония – какви са тия? Грузия имат израстване, ама е Грузия. Ако почнем от тях да се плашим, да закрием този спорт и да играем петанк. Какви са тези глупости? Той се е пошегувал. Не е от страхливите“, категоричен бе Венци.

"Не съжалявам толкова, че мъжкият отбор не участва в евротурнирите. Не знам какви цели имат другите. Те ще стигнат до третия кръг, дано Лудогорец премине по-нагоре. Не за нещо друго, а да събираме точки. Като теглиш накрая чертата, ако ти останат 100-200 хиляди евро, супер. Лагери, чартъри, хотели, съдии. Ако стигнеш до третия кръг, теглиш калема. Ако можеш и да продадеш някой футболист, също печелиш. Знаейки горе-долу бюджетите на българските участници, с изключение на Левски, който се издържа от феновете, с половината от бюджета на Лудогорец и ЦСКА не могат да ме изкарат от евротурнирите. Нямат никакъв шанс. Взимаме в България някой неиграл 1 година. Трябва да си меря думите, че някой може да ме осъди пак за расизъм. Спечелих аз делото и сега са блокирани неговите сметки", заяви в свой стил Венци.

Той допълни, че Ахмед Ахмедов е първото ново попълнение на тима, а проблем с "Васил Левски" не може да има заради осветлението, защото това може да бъде решено със 100-200 000 лева.