0

П резидентът на Славия - Венцеслав Стефанов, нападна отново кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип, а също и подкрепилия го бос на ЦСКА Гриша Ганчев, който обяви футболната ни централа за „секта“.

„Чувам, че според Гриша Ганчев футболният съюз бил секта. А ти бе, байчо, като беше допреди 3-4 години в тази секта, какво прави? Секта било. Какво прави в нея?“, цитиран е Стефанов в Gong.bg.

“Какво направи Бербатов, колко пари е дал за футбола?”, продължи президентът на „белите“.

„Тези хора само са взимали от футбола. Гриша Ганчев каза, че трябва да дойдат младите. Кои са тези млади хора? Тези, които той ги пробутва ли? БФС е секта според Гришата. Защо тогава някой друг не дойде и да представи някаква смислена програма?

Сега тримата катъри тръгнали да карат клубовете да подписват деклараци. Какво искат? Да бутат футболния съюз да се качват те.

Бербатов не иска да помага на футбола, а да управлява. Да си управлява бентлито! Дайте млади хора, но трябва да са кадърни. Може да не са футболисти. Може да са юристи или администратори", изтъкна Стефанов. 

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов атакува голяма част от привържениците на популярните клубове, като каза че са платени всички с изключение на тези на Славия. За него това е един порочен модел, който трябва да бъде изкоренен.

"Искам да отбележа, че през пролетта нещата в българския футбол ще бъдат коренно различни. На едните АЕЦ Козлодуй им спира парите, а на другите - ТЕЦ Марица-Изток. Искам да попитам как така Славия отива на лагер за малко над 30 евро на ден на футболист в Турция, а Берое плащат по 64 евро за същата услуга? Ама така е с подобни спонсори - харчиш колкото може. Но сега надали ще има и платени фенове вече.

Искам да кажа, че само феновете на Славия не са платени. И казват, че били малко. А другите подкрепят отборите си срещу пари. Правят клубове по провинцията, за пари направиха скандала на мача България - Англия.

Това е мащабна корупция с тези фенове. Но не му изнасяше на Бойко Борисов, защото феновете на Левски му бяха в услуга, а много хора ги ползват за мероприятия. В агитките от 10 поне 7 са взимали или взимат пари. Това не е спорт, а израждане на идеята за спорт. За съжаление нямах шанса в тези 31 години да видя ред пред стадиона и вътре на стадиона, за да си заведа внучето спокойно и да гледаме мач, заяви Стефанов по този въпрос.

Преди дни в публичното пространство се появи информация, че отборът на Царско село може да приключи предсрочно участието си в първенството. Малкият клуб от едноименния комплекс в южната част на София над Околовръстното в полите на Витоша се издържа единствено от собственика си Стойне Манолов.

"Не знам какво ще се случи с Царско село. Според мене и самият Стойне Манолов още не знае. За мене са симпатичен отбор. Но тази честа смяна на треньорите не им се отразява много добре.

Рано или късно трябва да се решат проблемите с базите и със стадионите. Имаме две ЦСКА, това не е нормално. И Царско село е трето ЦСКА, защото знаете какъв цесекар е (Стойне Манолов).

Трябва да се направи стадион, който да бъде за мачове на международно ниво или за големи български мачове. Онзи ден бях в Бистрица. Не е лошо стадиончето, но къс терен, идеален е за В група. Ако се прави стадион, като се запознах и с изискванията на УЕФА, гледам в Европа са извън градовете. Да има достъп с метро, да има паркинги, да има транспорт за хората. Да не се срамуваш, когато дойде един голям клуб.

Защото има достатъчно държавна земя в покрайнините на София - и зад Люлин, и зад Младост. Там да отидат парите, вместо да се дават на агитките", завърши бившият член на изпълкома на БФС.