0

О т Славия пуснаха официална декларация с въпрос към Футболния съюз относно правилника за групата, в която са "белите". Под становището е подписано дори босът на клуба Венци Стефанов, който търси яснота.

Ето цялото съобщение:

Fтносно неяснотата за определяне на крайното класиране на отборите в група “А” – от седмо до десето място, в първенството на Първа лига
Господин Президент,
Господа от Направление “Спортно техническо”, Моля да обърнете внимание на следните обстоятелства: наближава краят на държавното първенство в Първа лига и на преден план излиза начинът за определяне на крайното класиране. Както е известно отборът на Славия  в плейофната фаза участва в група “А” – за класиране от 7-о до 10-о място.

От Член 4 на Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2022-2023 не става ясно кои показатели и от коя фаза на шампионата ще се вземат предвид при подреждането на отборите в посочената плейофна група “А” – от редовните 30 кръга или от  допълнителните 6 срещи  в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е изрично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о  и от 11-о до 16-о място при равен точков актив ще се имат предвид останалите показатели от редовната фаза на първенството, но за група “А” такова уточнение не се прави.

Ето защо ние настояваме крайното класиране в група “А” да се извърши по показателите, валидни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за задължително Футболния съюз да прояви такава справедливост, като напомняме важността на седмото място в крайното класиране, позволяващо участие в бараж за място в европейски клубен турнир.

Венцеслав СТЕФАНОВ
Президент на ПФК Славия 1913 София
31 май 2023 година