0

В енци Стефанов бе гост в подкаста на „Мач Телеграф“ - МАЧКАСТ. Ето какво сподели шефът на Славия за настоящето и бъдещето на „белия“ клуб:

„Може да видим Славия в евротурнирите още тази година, може догодина. Но скоро ще бъде. Апетитът идва с яденето, казват хората. Но ние искаме първо да изградим отбор хомогенен, който да е предимно от наши момчета. Искаме българите да имат своя шанс. Ако заслужат място в Европа, то те ще се покажат там“, започна Стефанов.

„Не е целта да вземеш 10 чужденци и нищо да не стане. Слънце грее, ама не топли. Искаме с нашите момчета, каквото можем да направим. Убеден съм и настоявам непрекъснато пред треньора, че трябва да даваме повече шанс на нашите момчета. В оставащите мачове и други млади играчи ще имат този шанс. Кристиян Стоянов е страхотен, вече е твърд основен футболист на Славия. Искам колкото се може по-бързо да има още 1-2 момчета, които да последват примера му. На мен всички от школата ми харесват и те ме харесват. И ако кажа този или онзи, може да ми се разсърдят“, допълни босът на „белите“.

„Славия е добре, но честно да си кажем, ако тегля чертата, няма как да си на плюс в българския футбол. При нас никога бюджетът ни не е надхвърлял 5 милиона лева. 

Не е колко искаш, а колко заслужаваш, защото аз не виждам в Славия някой, който да заслужава 10-15 000 лева. Ако имам такъв, да се отличава - ок, бих ги дал, но да решава мачове, да бъде топ на терена. Имам много любими играчи, не мога да посоча един.“

За Мартин Георгиев

Мартин бързо свиква с начина на игра. Поне от това, което той ми е казвал, голяма е разлика по начина, по който се играе в Барселона и в Испания. Трябва да се мисли много бързо. Никой не си прави сметка да се шляе по терена. Да бъдеш като пружина. Всеки пас, всяко действие, трябва да ти бъде разчетено. 

А Мартин дори не искаше да ходи в Барселона. Баща му е болен славист. Искаха той да се наложи първо в Славия. Но аз съм родител и дядо. И знам, че пилето каца един път на рамото. Ако го искаше Алавес, аз нямаше да го пусна, но когато те иска Барселона, трябва да си идиот да не отидеш. Щеше да ми тежи на съвестта. Разликата е огромна между нашия футбол и европейския.

За Филип Кръстев

Съжалявам го, защото мениджърът му и родителите му... дано не съсипят кариерата на момчета. Почна силно в Левски, ама сме вече есента.

За националния отбор

Кръстаич ни даде малко самочувствие. Евала на човека. Колко години, поне 10 години едно и също си повтарям, че трябва да се даде шанс на младите, а не да се натурализират сульо, пульо и мульо. А не да се вадят скелетите на гардеробите.