0

П резидентът на Славия - Венцеслав Стефанов, даде пресконференция, на която говори по различни теми в родния футбол.

Той изрази опасение и за мача с ЦСКА за Купата на България, тъй като "лицето Попов е доказан чорбар".

Ето какво заяви Стефанов:

"Има една сентенция "Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му". Аз не смея да се превърна в един мечтател и по-добре да си изпълнител. По-добре да не залъгваш хората. Стараем се с моите колеги да направим нещо, да радваме повече деца и родителите им. 

Скоро ми се обажда един човек на моите години, беше на сериозна позиция в държавата. Без да знам, внукът му го записали в Славия. Гледам телефона, викам "Кой се сети за мен". Вика, че трети ден внукът му спи с обувките и екипа. Децата, щом можеш да им доставиш тази радост, и аз се радвам. Дребно е на вид, но повече ме грее, отколкото да си купя една нова кола."

"Утре ще бъде баташко клане. Лицето Попов ще ни свири, доказан чорбар. Следете внимателно. Някой друг е бил, сменили са го в последния момент. Чудно защо ги правят тия работи."

"Прави ми впечатление кои съдии свирят на няколко отбора, по колко пъти, къде. И къде им е офисът на тия съдии. Ще ви стане ясно за какво става въпрос. На моя мач Сватбата ми отреза главата. Той и още трима – Довиждане, Гергино. Да идват други, които искат да стават съдии. Много съдии бъркат. Случаят в Хебър – решава съдията 98-ата минута дава дузпа, вратарят спасява. Намесва се лицето Кабакав, пребива се дузпата. Впоследствие разбрах, че се е пребила за неправилно дишане. Глобиха ме за това. Отидох, отворих вратата. Казах му "Дай да видя." 

"Единият крак на Жоро Петков, половината от стъпалото е на голлинията. Какво е това? Не наказание пет мача, а как викаш Ристосков „чики-рики“. Има млади съдии, ще сбърка 1-2 пъти и ще се оправи. Има 4-5 клуба, които могат да играят в първенството на Мали, Бряг на слоновата кост, Колумбия, Южна Америка, по нищо няма да личи, че не са от тази държава. Слушам „Напред, армейци“, гледа един армеец – Турицов. На кой викат – на Газон ли, на Назон ли. И Левски се изшариха, Лудогорец да не говорим. Берое с бобените растения, Ботев и те. Това бяха люпилните – Пловдив, Стара Загора, София, айде мазните борби в Разград ги нема. Боби бил виновен, не е виновен. Той е виновен, че не се наложи. Само тука колко пъти съм бил и съм говорил за тази тема."

"Лечков, Костадинов, Сираков – те бяха за моето предложение. Гриша Ганчев е предлагал...Нищо не е предлагал. Но това са футболни хора. Какво се заблуждаваме? Като направим хикс, викаме колко сме добри. Напънали сме се. Аз ви казвам – има три клуба пред фалит и то сериозни клубове. Проблемите в Пирин, Хебър и Локомотив Пловдив не са малки, защото няма пари."

"Разговарял съм със Стилиян Петров, един път имах честта да разговарям с извънземния Бербатов, с една тротинетка и качулка дойде. Говореше ми как ще дойдат спонсори. Вика, че имат контакти, аз вкъщи имам контакти. Никой не ти дава така пари. Ако нямаш с държавата да си на „Ти“, ако премиерът и президентът не са, за да се развива спорта, здравето и образованието – лошо за тях, ако не го разберат. Видяхте 4 момичета на шахмат опраскаха всичко, отнесоха ги като бръмбар сламка. Ние сме всеки дърпа каруцата на различни страни. Как искате да има? Няма шанс!"

"4 момичета – двама-трима бизнесмени могат да ги изкарат. Ако разсипеш готовия материал, една ще отиде за Азербайджан, една за Франция, една за Турция и във федерацията ще влязат ситни пари. Ние ще сме най-големите глупаци, ако това не се развие. Това е шах, не петанка. Умна и интелигентна нация сме, мъжки момчета има много. Държавата трябва да погледне към спорта с едното око поне. Хората, които управляват футбола, трябва да е общественик. Не трябва непременно да е футболист, а човек-обединител. 

Да накара държавните структури да работят за едно нещо – създаване на млади таланти. Навъдили са се други такива тарикатчета. Седят и гледам непознати физиономии. Викам кой е тоя. Викат ми мениджърът Христо...Предлагал ги на Парма, на не знам кой клуб. Ние какво сме? Стока за продан. Ще заиграе я в Интер, я в Манчестър Сити. Не знаят какво е да отидеш на чуждо място." 

"Виждам какво е наши деца като отидат. Мартин играеше перфектно в Барселона, но не е тяхното, не е тяхното котило. Ти си чужденец, трябва да си Лео Меси, Суарес или Мбапе, за да го развиват. Нямаме достатъчно деца. Аз и не успявам да разбера. Нашите деца не са физически и тактически подготвени. Даденото от Господ, си го имат. Някое пръкне нагоре и го водят по Копенхаген, еди къде си. Тука трябва да играе, да влезе в юноши, национелен отбор. Ама като го хвърлиш на 15 години там, образованието ли ще му е като хората? Живееш в Парма, Милано или друга държава..."

"Един водил 15 деца в Лондон. Рисувал им едни краски. След 7-8 месеца...тръгнаха като аслани, прибраха се като нас*ани. Толкова неща ни куцат..."

"Павел Колев да каже и да докаже. От много години е във футбола. "Ще ти купя колело, ама утре", нали знаеш лафа. Петър Иванов, Венци Стефанов...да каже имена. Не може само така. Знаеш ли колко е трудно? Да застанеш пред отбора, да кажеш първото да допуснат 3 гола, второто да допуснат 2. Това няма как да стане".

"Това момче Семерджиев идва с едни известни братя. Гоних го с моите момчета да го бия. На един му счупих лаптопа в главата, повече не са дошли".

"Новото ръководство начело на българския футбол, което няма да е с Бербатов начело, защото аз ще се прекръстя на Илия Салиев Салиев. Новото ръководство ще търси сметка и на такива като Павел Колев. Той е известен с това, че е апетитен и че написа една книга за Илиана Раева.