0

Е дин от ветераните в състава на Ботев Враца Стефан Велев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящия сезон.

Бившият футболист на Берое и Левски се надява през този сезон да не се стига до битка за спасението в Първа лига.

„Когато дойдох през миналата година не очаквах, че ще се борим за оставане в групата чрез бараж", заяви Велев.

"Категоричен съм, че отборът имаше по-голям потенциал. Но пък срещу резултатите нищо не можеш да кажеш – те са факт. Щом сме били в битката за оцеляване, значи така е трябвало да стане. За наша радост спечелихме баража, макар и трудно“, добави той.

Според Велев новият треньор Тодор Янчев се опитва да наложи своите идеи на по-младите футболисти, докато по-опитните са наясно с изискванията му.

„Подготовката протече нормално, с наблягане на двуразовите тренировки. Може би нямаме още достатъчно игрови ритъм, но това е нормално за начало на сезона С новия треньор Тодор Янчев работим добре. Той няма коренно различни разбирания за играта. Може би за по-младите футболисти има повече нови неща, но за нас по-опитните не са толкова много. Надяваме се да постигнем успехи заедно. Предполагам и на него му се иска това да е така”, твърди халфът.

Според него едно от предимствата на Ботев Враца е налагането на ядро от български футболисти.

„Така комуникацията е по-лесна. А и не само тя. Надявам се по-опитните да успеем да приобщим бързо новите момчета в отбора”, коментира още Стефан Велев.

Целта пред Ботев този сезон е по-добро представяне и класиране от миналия.

„Дано няма мъките от последния сезон, защото това беше едно изстрадано спасение и за нас, и за феновете. Наистина беше много тежко, но радостното е, че се спасихме. Беше дълъг и тежък сезон, което не беше приятно”, заяви полузащитникът на врачани.

Петър-Делян Иванов, "Мач Телеграф"