0

Т реньорът на Янтра – Велислав Вуцов, бе изключително разярен, въпреки че тимът му победи с 2:1 Спартак Варна. Според Вуцов Янтра е най-добре организираният тим във втория ни ешелон, а превъзхожда и половината от елитните тимове. По думите на Вуцов след полусезона той и ръководството на „ковачите“ ще обсъдят цялостната стратегия за пролетта, а именно това е най-важният мач за клуба.

„С това, че играхме при всяко положение. Имахме ясна и точна идея как да спечелим този мач. И Спартак ни е разузнал, ние им гледахме почти всички мачове. Гледахме последните 4-5 мача. Ако играе Бауренски, са с един вариант, ако не – с други. Аз мисля, че малко се превъзбудиха, че са толкова силни и добри. Имаше троен залог – единствения мач, в който сме надиграни, беше във Варна. Там беше най-отвратителният ни мач, повръща ми се като се сетя. Казах: „Ако имате самочувствие и амбиция“. Второто, което казах е, че искам след мача да кажа, че се гордея. При нас има един голям малшанс. Пет равни мача – в поне три заслужваахме да бием. Недисциплинирани, натрупаха се неща, не успяхме да вземем голямо количество точки. Хората ни повярваха. Ръководството прави уникални неща. По-организиран отбор от нашия в Б група няма“.

„Не сме финансово могъщи, но като организация – правене за играчите – добри апартаменти, да бъдат хранени, да се грижим за тях, сме на най-доброто ниво в групата. Трябваше да се отблагодари. С днешния мач най-важното беше това. Трябва задължително да вземем следващия мач. След това предстои още по-важен мач – какво предвиждаме. Каквото мога, ще направят хората и ще си поставим конкретна цел. В момента, в който сме наясно с тези неща, ще правим селекция. Ние селекцията я направихме с първите двама играчи. Ние сме 17 човека, малко сме, трябват ни 4-5 човека. Ако свърши първенството и ние не се съберем, които имаме правомощия, и сложим други правила“