0

Ч аст от ВИП ложата на стадион „Българска армия" ще заживее нов живот в залата на волейболния ЦСКА, разбра „Мач Телеграф“. Две дузини луксозни кресла от сектор „А“ ще бъдат дарени в най-скоро време от футболния клуб за нуждите на зала „Васил Симов“. Треньорът и президент на волейболния клуб Александър Попов планира с 24-те кожени стола да изгради по-удобни скамейки за тимовете, като за резервните състезатели и щаба на всеки от двата отбора да има на разположение по 12 места.

„Идеята е да съхраним частица от „Армията“, разбира се. Ще поставим креслата точно срещу основната трибуна в залата, за да се виждат от всички. Две скамейки от по 12 стола ще ни бъдат напълно достатъчни", сподели пред „Мач Телеграф“ Сашо Попов и изрази благодарността си към ръководството на футболния ЦСКА. В малката ВИП зона на зала „Васил Симов“ вече са разположени и десетина офис стола, които също са подарък от „Армията“, а тази или най-късно следващата седмица ще бъдат транспортирани и креслата.

Както е известно от ЦСКА подариха близо 500 седалки от сектор „А“ на два аматьорски клуба: представителя на Областна група Добрич - Септември Тервел, и на Спортист Драгичево от столичната окръжна дивизия. Не е изключено в последния момент и още някой стадион да се "облажи" със столчета от „Армията“.

Стартът на разрушаването на легендарния стадион все още няма конкретна дата, но от Борисовата градина споделиха, че са на „стенд-бай“ за финалното изнасяне от съоръжението. На практика всички основни вещи, мебелировка и техника вече са прехвърлени от административната сграда и се чака само да бъде обявено, че тежката техника влиза на „Българска армия“. От клуба все още не са обявили коя фирма ще разруши сектор „А“ и впоследствие ще разчисти и останалите три трибуни, но изборът се прави измежду шест компании.
ВЛАДИМИР ИВАНОВ