0

Ръководството на ЦСКА свиква сбирка, която ще се състои през седмицата. На нея ще бъде разисквана в детайли огромната криза, в която изпадна отборът, съобщава „Блиц“. „Червените“ не само загубиха с 0:1 вечното дерби, но изостават на цели 18 точки от Левски и са закотвени на 14-ото място. Нещо невиждано в историята на клуба.

Босовете в Борисовата градина ще обсъдят следните въпроси:

*Раздяла с хората, осъществили лятната селекция и довели треньора Томислав Стипич. Някои от тях бяха понижени на по-ниски постове, но не е изключено да се стигне и до окончателното им отстраняване от клуба.

*Назначение на нов спортен директор и нов главен скаут. Тук се спрягат имената на няколко известни личности. Сред тях са Стойчо Младенов, Методи Томанов, Лъчезар Танев, още двама българи, трима чужденци (един от тях с опит в английското първенство). Изборът на нов екип трябва да бъде осъществен в близките две седмици най-късно, за да може да се действа още отсега за зимната селекция. Всъщност по нея вече се работи, а южноамериканският пазар е приоритет. Неотложна и спешна задача е привличането на качествен нападател и две крила.

Ще се проведат разговори с някои от играчите за разтрогване на договорите им по взаимно съгласие още през декември. Става въпрос за четирима-петима, които не попадат в плановете на треньорския щаб.