0

С лед Общото събрание на акционерите мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори и за работата на клуба относно стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", потвърждавайки новината на „Мач Телеграф” отпреди 6 дни.

"Всеки отбор има желание да има нов стадион, тече процедура на базата на наши писма до областна управа. Единственото, което ни спъва в момента, е, че област София не е прехвърлила собствеността на стадиона към Столична община. Десетина дни, след като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост, ще дадем пресконференция, на която ще изнесем интересни факти и какво е свършено досега, а то е много“, заяви Сираков.

https://telegraph.bg/sport/futbol-bulgaria/i-levski-pochva-nov-stadion.-nasko-sirakov-nameril-investitor-ostava-samo-edna-krachka-kym-starta-na-proekta-427602

"Това според мен е най-доброто, което може да се случи на Левски и на този етап е най-важното, от което клубът има нужда. От сдружението "Левски на левскарите" трябва да са доволни до голяма степен от отговорите, които получиха. Откакто аз съм мажоритарен собственик на Левски, всякакви спекулации за финанси са излишни, защото няма нито една стотинка в последните 4 и повече години, която да не е минала по банков път. Тук не се носят чували с пари. Не, че някой е изразил такива съмнения. Поне от това, което чухме, хората от "Левски на левскарите", бяха доволни от отговорите. Аз съм отворен във всеки момент да говоря с всеки, с цел обединение на "синята" общност", добави собственикът.

„Аз не съм бил лице на никого в живота си. Казвам се Наско Сираков, който не го е разбрал, си е за негова сметка. На 62 години няма да стана лице на никого. Клубът се управлява по коренно различен начин в последната година и 3 месеца. Това е заради Борислав Георгиев и Даниел Боримиров. Ако не бях направил промяната преди година и 6 месеца, клубът да е фалирал“, категоричен бе Сираков.

"Надзорният съвет няма управленски функции, а да контролира и да наблюдава процесите. Управителният съвет управлява клуба. През изтеклите години не съм имал отношение в управлението на клуба. Консултантският договор бе с цел да се съдейства на клуба по различни въпроси – финансови, бизнес и други", сподели новият член на Надзорния съвет Мило Борисов, който е собственик на клубния спонсор.

„Мисля, че съм го показал в последните години. Левски е бил, е и ще бъде кауза и занапред към мен. Не, Левски няма задължения към спонсора. Нашият ангажимент към клуба бе ревизиран преди няколко месеца. В момента плащаме около 680 000 лева на месец. Общата сума на годишна база наближава 8 милиона“, добави Борисов.