0

„Мач Телеграф“ се свърза с един от популярните фенове на Левски Влади Въргала, който сподели очакванията си преди сблъсъка във финала за Купата на България между „сините“ и ЦСКА. Той заяви, че Станимир Стоилов е вдигнал буквално отбора от пепелта и очаква Левски да победи.

„Всички сме на едно мнение, че плюсовете в момента са в Левски. Казвам го от гледна точка на стиковането, мотивацията и етапа, в който се намира отбора. Като започнем от това, че този тим вече има основание да има самочувствие като преодолял трудния момент. Има го командирът в лицето на Станимир Стоилов, който изгради отбор от пепелта. Вижда се любовта на всички тези, които са по трибуните, а най-нормалното нещо е по време на мача и след него да празнуваме. Има и още нещо, никога не е хубаво да кажеш „хоп“ преди да скочиш, защото можеш и да се удариш.

И това се е случвало. Каквото и да се случи, какъвто и да е развоят на двубоя, аз съм щастлив, че въпреки тежките изпитания и трудните моменти, живях във времето в което феновете доказаха, че този тим е над всичко и всички. Левски е вечен! Това е нещо, което мога да разказвам на внуците си. За съжаление това, което се случи със „сините“, се задава при повечето отбори в българския футбол“, започна Въргала.

„Важно е на 15-ти май момчетата да излязат с гордо вдигната глава. Любовта е от нас, играта е от тях, мачът е за всички. Определено вече се вижда почеркът на Мъри Стоилов. Той е достоен да му издигнем паметник. В момента всички, които обичат Левски, са достойни. Отборът стъпи на прав път. В никакъв случай не можем да кажем, че всичко тежко и трудно е минало. Има още много километри с топка, които трябва да бъдат минати от момчетата. Но със сигурност Левски намери верния път и това, което и Наско Сираков направи и помощта на спонсорите в най-тежкият момент, е оценено от всеки един фен на „сините“.

„Синята приказка“ започна през 2005-та година с вдигането на Купата на България, но този Левски е все още крехък. Това, което Мъри е направил, никой не може да го заличи, но психиката на футболиста е най-важното нещо. Може би момчетата са с по-крехка психика. Млади са повечето от тях. Затова ме е страх от крайни изхвърляния, но в момента, в който започне мачът, всичко ще зависи от самите футболисти. Самото начало е едно от най-важните неща. Стикова се този отбор все още, липсват стълбовете, които имаше навремето в лицето на Елин Топузаков, Стоилов, Боримиров и Наско.

Сега липсват ветераните, които да мотивират вътре на терена. Затова, може би, не бива да се започва с по-заплетена концепция. Аз знам, че както и да започне, Мъри все ще бъде правилно, защото от целия свят той е най-наясно с нещата. Той знае на какво този отбор може да издържи и на какво не“, продължи той. „Определено ще е тактически мачът. Очаквам много грубости, които да накъсат играта. Мисля, че ЦСКА няма да имат друг вариант с който ще могат да се противопоставят. Те са демотивирани, тяхната агитка също е силна и ще налее енергия, но за да могат да се противопоставят, ще се стигне до грубости. Не знам дали ще паднат много голове. И в двата отбора липсват такива играчи.

От друга страна очакванията, с които се влиза в този мач и заряда като нищо ще доведат до резултатно дерби. Мисля, че Левски е фаворит в мача предвид етапа, в който се намира. Реално погледнато и трите варианта са възможни. И този с налагане на темпото от страна на Левски и балансирана игра, виждам и агресивно-атакуващ отбор, който ще иска да си реши всичко още преди почивката. Но в крайна сметка знам, че Левски вече победи! Ние имаме нужда от Купата, защото в историята остава само статистиката, не остават емоциите. Имаме нужда от трофея след тази голяма суша. Трябва да дойде вече и радостта. Това ще бъде едно крайно щастие, едно ликуване. Искам да победим по красивия начин с достойнство и свръхемоционално.

Най-важно е да се слуша Станимир Стоилов. Да не забравяме, че за да може на терена да се развиват нещата, много хора, които са невидими за феновете, работиха всеотдайно и направиха всичко възможно в администрацията на Левски, за да стигнем до този момент“, продължи Влади Въргала. „Момчетата не трябва да се поддават на провокации, защото ЦСКА не е този стикован отбор, който беше преди няколко месеца. Всички тези сътресения, които последваха от конфликтите в управлението на „червените“ си дават отрицателният резултат. Мисля, че не трябва да се поддаваме, ако се започне с грубата игра.

Ключът към успеха в неделя е хладен ум, бързи крака и сърце, душа за Левски София! Наско е любимец, глезеник е на съдбата. Него Господ го обича и по пътя му направи най-щедрите подаръци, тези за които душата му копнее и аз мисля, че той напълно го заслужава това нещо.

Дано Господ да му даде този миг! Да го почувства като заслужен подарък. Защото дали някой може да си представи какво е да си Наско Сираков и да носиш всички тези отговорности и очаквания, които му се струпаха след като взе акциите. Мисля, че е трудно да си дадем сметка, затова искам да го поздравя и да му пожелая още 60 години и да бъде все такава фигура и име! Той е истински левскар!