0

Е дин от най-известните фенове на Левски Владислав Карамфилов – Въргала разкри за вестник  „Мач Телеграф“ чувствата си след отпадането от турнира за Купата, както и мнението си за представянето на тима през есента.

„Мисля, че Левски се справи отлично, предвид обстоятелствата. Не знам дали само на мен ми се е сторило, но до дузпата, която отсъдиха за „сините“, повечето спорни отсъждания бяха леко наклонени в посока Лудогорец. Това е моето впечатление. Ясно е, че аз съм пристрастен.

За мен Левски игра изключително добре, но е ясно, че на Станимир Стоилов му трябва голаджия. Имахме отново малшанс, но този мач ме убеди, че Левски е надградил много. Иначе изведнъж си бяхме повярвали. Все още обаче не сме готови за маратон.

Това, което прави Левски до момента, е изключително постижение. Защото води битки на всички фронтове. Колкото е сложна задачата на Мъри на терена, то три пъти по-сложна е тази на Наско. За нас всеки ден е битка за надграждане на всички нива. Всички тези „сини“ сърца, които са по трибуните, ще са там и без Купата. Те пак са от Левски и трябва да се играе за името на клуба и за тези хора. Трябва да си играем за честта“, заяви той.

„Всеки един добър мач у нас е направо явление. Подвиг! Защото обстоятелствата около самите мачове са много много по-интересни от това, което се показва на терена. А и е пълно с такива „разбирачи“ като мен. Разликата е, че аз не казвам какво трябва да бъде и си знам скромното мнение. Левски има абсолютни шансове да бъде сред първите три отбора. Повече от това на този етап - не може да се направи, а това е огромна крачка. Мъри знае какво трябва да направи, но имаме и много „бели лястовици“, които тепърва ще се развиват все повече. Пример е Филип Кръстев, както и Пламен Андреев. Стражът е млад, а е много сложна неговата задача.

Изведнъж и от обстоятелствата застана на вратата, а не защото беше готов напълно. И се справя изключително мъжки. Трябва още малко да натрупа опит и самочувствие. Подкрепям го изцяло и много му се радвам. Трябва да тренираме и дузпи, защото се натрупаха много пропуски там. На терена не мисля, че има лидер поради простата причина, че Стоилов няма да го допусне в момента.

Мъри не е треньор, който ще допусне индивидуална изява на фигура. В това отношение е по-тоталитарен. Според мен той иска да държи нещата под контрол, това е неговият стил. Аз не казвам, че това е добро или не, но ми се струва, че такава фигура трудно ще се появи на терена докато Мъри е треньор“, заяви Въргала.