0

Б отев Пловдив записа трета поредна победа в Първа лига, след като надигра Хебър Пазарджик на „Колежа“ с минималното 1:0 в среща от 20-ия кръг на шампионата.

Единственото попадение в мача реализира Антонио Перера в 57-ата минута след асистенция на Ивелин Попов. 

Така, въпреки турболенциите през годината, играчите на Душан Керкез вече са в серия от 9 поредни двубоя без поражение във всички турнири и ще завършат 2023-а на 8-ото място в класирането с актив от 29 точки. Хебър остава 12-и в подреждането с 20 точки. 

Домакините започнаха по-настоятелно и още във втората минута Мартин Секулич се откъсна от защитата на Хебър, след което отправи удар от границата на наказателното поле, попаднал право в ръцете на Матвей Игонен. Минута след това хърватският нападател получи още една отлична възможност да реализира, след като засече от няколко метра с глава центриране на Ивелин Попов отдясно, но стражът на гостите отново реагира и парира неговия изстрел. 

В 10-ата минута Уме Емануел се озова на изгодна позиция след неразбирателство в отбраната на гостите от Пазарджик, но завършващият му удар мина покрай вратата. 

Хебър отговори с неточен шут на Атанас Кабов от около 20 метра. В 32-ата минута юношата на Левски отново опита късмета си с опасен изстрел от дистанция, който падаше точно под напречната греда, но Хидайет Ханкич успя да избие в корнер. 

Пет минути след това добра комбинация на „жълто-черните“ завърши с точен удар на Самуел Акере от далечно разстояние, който обаче Матвей Игонен спаси и така почивката дойде при нулево равенство. 

Седем минути след подновяването на играта през втората част Джеймс Ето‘о бе изведен с пас зад защитата на Хебър, овладя на гърди и опита удар, който обаче бе слаб и вратарят на „зелените“ успя да отрази. 

В 57-ата минута „канарчетата“ откриха резултата. Ивелин Попов разигра след късо изпълнение на корнер, след което капитанът на Ботев центрира в наказателното поле към Антонио Перера, който бе изпуснат от защитата на Хебър и засече неспасяемо с глава от близка дистанция за 1:0. 

В 69-ата минута Стилиян Тисовски стреля от около 12-13 метра, но право в ръцете на Хидайет Ханкич. 

В ответната атака Мартин Секулич можеше да сложи точка на спора с втори гол във вратата на Хебър, но ударът му от близка дистанция бе спасен от Матвей Игонен. Атаката на "жълто-черните" продължи и хърватинът засече с глава центриране отляво, след което топката кацна на напречната греда и излезе в аут. 

В 80-ата минута централният нападател на "канарчетата" отново се озова на изгодна позиция на метър пред вратата на гостите. Той обаче не успя да уцели добре топката, която все пак прехвърли стража на Хебър, но след това Стилиян Тисовски изпревари Секулич и изби от голлинията. Така двубоят приключи с минимален успех за играчите на Душан Керкез, пише БТА.