0

З авръщането на Николай Михайлов като титуляр за Левски срещу голям отбор може и да не се състои до края на календарната година, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Вратарят се контузи в събота след обед и напусна заниманието преждевременно. Вчера пък бе оставен да почива, за да може отоците му да спадна. Днес Михайлов ще мине през ядрено-магнитен резонас, за да се види колко сложна е травмата му и дали ще му позволи да пази или не. 

Както е известно, Николай Михайлов размени ролятата си Пламен Андреев през есента, след като се провали срещу Хамрун Спартанс. Младокът пое капитанската лента на „сините“ и застана под рамката в двубоите от първенството. Николай Михайлов пък трябваше да чака двубоя с Вихрен за Купата на България, за да се завърне отново сред титулярите. „Ники ще пази за Купата, а Пламен в първенството“, категоричен бе Станимир Стоилов. 

Сега обаче не е ясно дали тази схема ще се запази в двубоите с Лудогорец. На 1 декември „сините“ излизат в Разград срещу „оранжевите“ в отложен мач за първенство, а три дни по-късно двата тима ще се изправят един срещу друг в решаващ мач в турнира за Купата на България. Ако Михайлов не се оправи, то Андреев ще трябва да пази и в двата мача, защото Станимир Стоилов едва ли ще рискува с Йоан Загоров в Разград. Макар Андреев да бе кален именно там. Първо при загуба в първенството, а след това в двубой за Купата, който „сините“ спечелиха с 3:2 и се превърна в ключов успех при завоюването на трофея.

Двамата млади вратари имаха възможността да подгреят вчера с двустранна игра, която „сините“ проведоха, за да запълнят времето си преди решаващите две битки за Лудогорец. Треньорът Станимир Стоилов пробва по време на учебното мачле различни хитрости, с които ще се старае да изненада Анте Шимунджа. До този момент словенецът му води в мачовете на запървенство, но е капо за Купата. 

Тимът стяга лагер в Русе

С четири дневен лагер ще се сдобият играчите на Левски покрай двубоите с Лудогорец, които им предстоят. „Сините“ ще се отправят в сряда за Русе, където ще отседнат преди срещите с шампионите за първенство и Купата на България.

Очаква се те да използват базата на Дунав, за да поддържат формата си между двата мача. 

Преди това „сините“ не се притесняваха и отсядаха в самия Разград. Този път обаче ситуацията е друга, защото предстоят не един, а цели два двубоя в толкова кратък срок с Лудогорец.

На този етап обаче от „Герена“ не са афиширали дали присъствието им в Русе ще бъде свързано и със среща с феновете на отбора, каквито по традиция имат Станимир Стоилов и Иво Ивков преди двубои в страната. Както е известно, те се превърнаха в лица на кампанията „Левски на левскарите“, чиято цел е Сдружението да се превърне в собственик на клуба.